En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Aposta per la biomassa

El Consell Comarcal dissenyarà mesures pels equipaments públics de La Garrotxa perquè gastin menys i ho facin usant biomassa.
| 17 de maig de 2013
Aposta per la biomassa

La Garrotxa comença a apostar per a les energies renovables on la biomassa hi tindrà un paper principal.  El SIGMA serà l’encarregat de dissenyar mesures per a gastar menys i fer-ho amb energies renovables als diferents equipaments públics de la comarca.

Reunió del Consell Comarcal de la Garrotxa aquest dijous (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | El ConsellComarcal de la Garrotxa ha fet un pas més perquè es comencin a veure canvis en el model energètic de la comarca. L’objectiu és començar a instal·lar calderes de biomassa per escalfar espais com biblioteques, pavellons, escoles o ajuntaments. Ara serà el SIGMA el que coordinarà el projecte per tal de fer-ho el màxim eficient possible i que sigui beneficiós per a tots els municipis. Els motius de l’aposta per la biomassa són triples: neteja dels boscos, eficiència energètica i una funció social creant llocs de treball per a persones amb risc d’exclusió social. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha admès que es va tard en aquest projecte perquè anteriorment es va fer un projecte massa ambiciós.

L’oposició al Consell Comarcal de la Garrotxa ha donat suport a aquest pla. Des del Partit dels Socialistes de Catalunya s’ha demanat que es prengui com a referent la tasca que s’ha estat fent al Ripollès, on hi ha municipis com Llanars i Ribes de Freser que ja tenen equipaments que funcionen amb base a la biomassa. Per Esquerra Republicana de Catalunya aquest projecte coordinat “val la pena”. El seu portaveu, Josep Garcia, explica que es tracta d’una aposta de petites dimensions que el fa més factible que l’anterior central de biomassa.

El proper pas serà el disseny que pugui fer el SIGMA de l’estratègia energètica a aplicar als municipis, sobretot basada en la biomassa. Un pas al que s’arriba després de que els municipis hagin fet un pla propi d’anàlisi del seu cas. Un canvi energètic que permet estalviar costos però que implica de diferents processos administratius com la redacció d’un pla comarcal de gestió forestal. A la comarca un dels primers equipaments públics que ja funciona amb biomassa és l’Escola La Bòbila de Les Preses. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant


Volum