En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Aposta global

A partir del setembre a Olot hi haurà formació de tots els nivells per a treballar a la indústria alimentària, especialment la càrnia.
| 8 de maig de 2014
Aposta global

Olot oferirà a partir del curs que ve la formació global per a treballar a la indústria alimentària. Amb l’arribada de dos cicles de FP, es donarà formació professional per a tots els nivells professionals que van d’auxiliar a tècnic superior. L’oferta està pensada sobretot per a la indústria càrnia.

JORDI ALTESA | Dues de les marques d’identitat de la Garrotxa: la indústria agroalimentària i la formació professional s’alien amb força per tal d’emplenar un buit que actualment existeix en la formació de treballadors. Una situació que a partir del curs que ve farà un canvi important amb l’arribada de dos cicles formatius. En declaracions a Ràdio Olot, l’alcalde de la ciutat Josep Maria Corominas, ha explicat que cal reforçar el sector carni, un dels motors econòmics de la comarca. En concret, el curs que ve es posarà en marxa el cicle formatiu de grau mitjà de tècnic d’elaboració de productes alimentaris a l’IES la Garrotxa i el de grau superior de tècnic superior en processos i qualitat a la indústria alimentària, que s’oferirà des de la Fundació KREAS. Aquest a més serà amb FP Dual, el que inclou pràctiques a l’empresa. Aquesta fundació amb el suport del sector, la UVic i l’Ajuntament d’Olot, oferirà formació de nivell quasi universitari adreçada també a gent de comarques veïnes.

 

Actuacions a la FES

La seu de la Fundació Kreas està ubicada a l’edifici de la FES, al carrer Fontanella. Un espai que també s’ha sotmès a importants obres de millora valorades amb més de 200.000€. Tot i això, en el programa Fil Directe de Ràdio Olot, Corominas ha reconegut que l’edifici demana de millores estructurals.

Tot plegat se suma a la formació d’Auxiliar de la indústria càrnia que s’ofereix en els programes de qualificació professional inicial, els PQPI. Aquests són cursos que permeten una qualificació de nivell 1. El grau que es farà a KREAS és de nivell 3, corresponent a tècnic superior. A banda de la formació que ofereix el Departament d’Ensenyament, també hi ha formació específica des del Departament d’Empresa i Ocupació en el que es coneix com a certificats de professionalitat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum