En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Apareixen noves estances i restes de pintura mural a la vil·la romana de Can Ring de Besalú

S’han descobert tres habitacions a la zona de treball
| 5 d'octubre de 2018
Apareixen noves estances i restes de pintura mural a la vil·la romana de Can Ring de Besalú

És el resultat de la primera campanya d'excavacions al jaciment que s'ha fet durant tres setmanes. S’han descobert tres habitacions a la zona de treball on els arqueòlegs situen un espai d'emmagatzematge i producció d'aliments i tres estances més per a ús residencial.

Imatge de la zona de Can Ring (ACN)


D'aquestes últimes, destaquen els fragments de pintura mural que han sortit a la llum com a element de "luxe" que confirmen l'alt nivell adquisitiu dels propietaris. També han aparegut altres elements, com ara un molí petit, una llar de foc, les restes de tines de ceràmica per al vi i una desena de monedes. Els treballs, que han durat tres setmanes, també han consistit a consolidar elements i parets que van aparèixer l'any passat quan es va fer una primera prospecció. El director del jaciment de Can Ring és Joan Rigola.

 

Es tracta d'un jaciment descobert els anys 60 en un camp de cultiu que els arqueòlegs situen entre el segle I abans de Crist i el segle III després de Crist. L'any passat es va fer una primera prospecció per valorar el seu potencial i els resultats van superar les expectatives. En aquell moment ja es va distingir una zona residencial i una altra de treball. Rigola explica que això s’ha confirmat amb les últimes descobertes.

 

La vila romana de Can Ring destaca per tenir una zona "compactada" de treball i de residència. També perquè es troba en una zona estratègica entre la Garrotxa i l'Alt Empordà. És l'única vila romana documentada fins ara a la Garrotxa. La finca fa unes 2.000 hectàrees i actualment només se n'ha excavat el 25%.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum