En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Any nefast per al fesol de Santa Pau

La collita ha disminuït un 70% aquest any 2022
| 24 de novembre de 2022
Any nefast per al fesol de Santa Pau

La collita del tant valorat fesol de Santa Pau ha disminuït un 70% aquest any 2022. Les condicions climatològiques no han ajudat gens i la sequera ha generat moltes dificultats als productors que s'han vist obligats a reiniciar cicles o donar plantacions per mortes. Per al president de la Denominació d'Origen Protegida, Lluís Sunyer, ha sigut un any especialment difícil.

La collita serà molt petita, tot i que els productors esperen que les baixes temperatures d'aquest novembre no afectin les últimes plantacions. El retard que ha provocat la sequera es pot veure ara afectat pel fred i això fa que hi hagi més risc de gelades.

La climatologia no és el seu únic enemic. Des del sector, necessiten ajudes per combatre la fauna silvestre.

La falta de relleu generacional ha fet baixar les produccions. La comarca suma aquest any set productors de fesol inscrits a la Denominació d'Origen.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La plataforma del tren-tram entre Olot, Banyoles i Girona es mostra satisfeta després que la Generalitat hagi decidit tirar endavant l’estudi de viabilitat del projecte

L’estudi té un cost de 290.000 euros i anirà a càrrec d’una unió temporal d’empreses, que prepararà una proposta en el transcurs del pròxim any que determini si la línia és viable o no

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum