En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Andrea Linares posa llum a Dora Maar

La guanyadora d’una de les últimes edicions dels Premis Eva Toldrà de l’Escola d’Art d’Olot, il·lustra el maltractament psicològic que va patir la dona de Pablo Picasso
| 9 de març de 2021
Andrea Linares posa llum a Dora Maar

L’artista barcelonina i guanyadora d’una de les últimes edicions dels Premis Eva Toldrà de l’Escola d’Art d’Olot, il·lustra el maltractament psicològic que va patir la dona de Pablo Picasso. En la publicació es dibuixa Picasso com una ombra que atrapa i destrueix la figura i el talent de Dora Maar. 

El llibre d'Andrea Linares (Pau Masó)


Nascuda a França el 1907 i filla d’una violinista i un arquitecte, Dora Maar va arribar a ser una fotògrafa i pintora reconeguda. La seva carrera, però, va fer un tomb quan va conèixer Pablo Picasso. L’enamorament va fer que Maar deixés la carrera artística per dedicar-se a estar al costat del pintor cubista, fins a desaparèixer eclipsada per la figura de Picasso. Ara, Andrea Linares, ha il·lustrat la història de la Dora en un llibre que va rebre un dels premis Eva Toldrà de l’Escola d’Art d’Olot. ‘L’ombra de la Dora’ és el primer llibre que publica Linares amb només 21 anys.

 

L’artista de Sant Boi es defineix com una il·lustradora en evolució, però amb un estil simple i amb molta simbologia. Al llibre, ‘L’ombra de la Dora’, Linares dibuixa l’artista francesa com “una llum” i Picasso com “una ombra”.

 

Linares també diu que l’obra és una reivindicació del paper de la dona dins l’art i una “mostra del masclisme i la violència sistemàtica que pateixen les dones”. El llibre l’ha editat Comanegra, té més d’una desena d’il·lustracions i, des del 34 de febrer, ja està a la venda.

 

També et pot interessar

La Fira de Sant Nicolau torna al Mallol amb la tradició de sempre i nous artesans

La cita de la Vall d'en Bas tindrà lloc el pròxim dilluns i comptarà amb una vintena d’activitats

Torna la música en miniatura a Olot

Després de dues edicions suspeses per la pandèmia, El Mini engega la desena edició

Estàs escoltant


Volum