En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Andrea Linares posa llum a Dora Maar

La guanyadora d’una de les últimes edicions dels Premis Eva Toldrà de l’Escola d’Art d’Olot, il·lustra el maltractament psicològic que va patir la dona de Pablo Picasso
| 9 de març de 2021
Andrea Linares posa llum a Dora Maar

L’artista barcelonina i guanyadora d’una de les últimes edicions dels Premis Eva Toldrà de l’Escola d’Art d’Olot, il·lustra el maltractament psicològic que va patir la dona de Pablo Picasso. En la publicació es dibuixa Picasso com una ombra que atrapa i destrueix la figura i el talent de Dora Maar. 

El llibre d'Andrea Linares (Pau Masó)


Nascuda a França el 1907 i filla d’una violinista i un arquitecte, Dora Maar va arribar a ser una fotògrafa i pintora reconeguda. La seva carrera, però, va fer un tomb quan va conèixer Pablo Picasso. L’enamorament va fer que Maar deixés la carrera artística per dedicar-se a estar al costat del pintor cubista, fins a desaparèixer eclipsada per la figura de Picasso. Ara, Andrea Linares, ha il·lustrat la història de la Dora en un llibre que va rebre un dels premis Eva Toldrà de l’Escola d’Art d’Olot. ‘L’ombra de la Dora’ és el primer llibre que publica Linares amb només 21 anys.

 

L’artista de Sant Boi es defineix com una il·lustradora en evolució, però amb un estil simple i amb molta simbologia. Al llibre, ‘L’ombra de la Dora’, Linares dibuixa l’artista francesa com “una llum” i Picasso com “una ombra”.

 

Linares també diu que l’obra és una reivindicació del paper de la dona dins l’art i una “mostra del masclisme i la violència sistemàtica que pateixen les dones”. El llibre l’ha editat Comanegra, té més d’una desena d’il·lustracions i, des del 34 de febrer, ja està a la venda.

 

També et pot interessar

Més de 150 propostes culturals en els propers quatre mesos, a Olot

Són propostes musicals, teatrals i museístiques que consten en l'agenda d'Olot Cultura

L'olotí Manel Fortis presenta el seu quart llibre 'Ànimes Negres'

Una novel·la negra amb tons eròtics que suposa un canvi en l'escrit per l'autor

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum