En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Anar a més

La Garrotxa és la comarca líder de la demarcació en reciclatge però els responsables de medi ambient volen anar a més. 
| 22 d'octubre de 2014
Anar a més

La Garrotxa s’ha convertit en la comarca de la demarcació amb la millor taxa de reciclatge. A hores d’ara es reciclen correctament 1 de cada 3 residus que es generen a casa nostra. El Consell Comarcal treballa per fer créixer aquesta xifra i considera la futura planta de triatge com un dels principals aliats per a fer-ho possible.  

El director de SIGMA, Francesc Canalias, i el president del Consell Comarcal, Joan Espona (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | El Consell Comarcal de la Garrotxa considera que la dada de l’Agència Catalana de Residus és el resultat de la tasca feta des de l’acord pres per l’ens el 2007 que tenia per objectiu la millora de la gestió de residus de la comarca. En aquest temps, la Garrotxa ha passat d’estar al vagó de cua en taxa de reciclatge a ser la locomotora de la demarcació. Des del Consell, valoren la dada però creuen que cal posar-la en el context de crisi econòmica. El menor consum i la menor feina generen també menys residus. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, considera que la xifra ha de seguir créixer i per això creu que la planta de triatge que s’ha de fer a Sant Jaume en serà un aliat. Una de les iniciatives de les quals més s’ha parlat per la gestió dels residus és la recollida porta a porta. Per a Espona, la seva aplicació s’hauria de fer de manera unànime a tots els municipis per a ser realment efectiva.

Les dades de l’Agència Catalana de Residus situen la Garrotxa com la comarca de Girona amb millor taxa de reciclatge amb un 33%. Espona ha admès que hi ha objectius de reciclatge a llarg termini però ha preferit no fer-los públics. També ha explicat que estan treballant amb diferents línies per tenir noves eines, a banda de la planta de triatge, per a la millora del reciclatge, sense concretar-les. La Unió Europea situa l’objectiu del reciclatge a tots els Estats membres amb un 50%.

També et pot interessar

Diverses entitats d’Olot demanen millorar el servei del TPO

Les entitats també han demanat estudiar la municipalització del servei. L’equip de govern, però ha tombat la moció i han defensat el model de concessió que hi ha actualment

Un documental recorda el llegat de Josep Maria Francino

El reportatge recull les principals facetes del periodista i músic garrotxí mort l’any passat

Estàs escoltant


Volum