En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Olot es converteix en referent de l’eficiència energètica

Olot brilla en els projectes innovadors d'estalvi energètic amb una xarxa de calor que permetrà reduir un 20% el consum de 5 equipaments. 
| 5 de desembre de 2014
Olot es converteix en referent de l’eficiència energètica

Olot es converteix en referent de l’eficiència energètica gràcies a un projecte que preveu reduir un 20% el consum a 5 edificis públics de la ciutat. Això serà possible gràcies a la combinació de 4 energies. La idea, pionera a Espanya, ha començat ja amb una primera fase i destaca perquè el sistema tria l’energia que és més eficient a cada moment.

Presentació del projecte. (Jordi Altesa) 

 

La combinació de biomassa, energia solar, geotèrmia i gas natural farà possible reduir les emissions de CO2 en 570 tones anuals i una reducció del consum en 50.000€ pels 5 equipaments participants. El projecte té un cost d’uns 900.000€ i destaca perquè combina els sistemes en funció de quin és més eficient segons la previsió del temps.

El projecte, desenvolupat pel grup Wattia i Gas Natural, de moment subministra energia a la Plaça Mercat però ha d’arribar properament a quatre equipaments més: el Sant Jaume, les residències del Montsacopa i la Caritat i el Museu Comarcal de la Garrotxa. Les canonades ja s’han fet més grans del que toca perquè el sistema pugui créixer i arribar fins i tot a negocis i domicilis privats. També es vol que arribi a la Biblioteca, a la FES i al casal de la Gent Gran. El projecte també contempla que la biomassa es reculli a la Garrotxa per la cooperativa la Fageda, el que permetria crear llocs de treball per a discapacitats. A més, es vol que un dels espais de l’antic Sant Jaume sigui ‘la Sala de les energies’, el que permetés fer formació i divulgació de les energies renovables.

La Garrotxa vol abanderar l’eficiència energètica i amb energies renovables i per això ja es treballa amb diferents propostes a tota la comarca. En el cas d’Olot, l’alcalde Josep Maria Corominas ha concretat que estudien que hi pugui haver en un futur una illa energètica com la que es fa al centre al Pla de Dalt, per abastir l’Hospital i l’IES la Garrotxa. El proper pas d’aquest projecte passa perquè properament es puguin instal·lar les plaques fotovoltaiques a dalt de l’edifici de la Plaça Mercat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant


Volum