En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Alumnes de l'Escola Joan XXIII editen 'La Fada Avorrida' com a projecte de llengua

L'han fet 12 alumnes del centre amb un procés que ha durat gairebé tot el curs escolar
| 19 d'abril de 2017
Alumnes de l'Escola Joan XXIII editen 'La Fada Avorrida' com a projecte de llengua

‘La Fada Avorrida’ és el títol del conte que han fet 12 alumnes de l’Escola Joan XXIII d’Olot. És el resultat d’una feina de tot un curs per millorar i fer més atractiva l’aprenentatge de la llengua. Se n’han editat 300 exemplars i els beneficis serviran perquè els seus autors rebin com a recompensa unes colònies amb visita inclosa a Port Aventura. 


Una publicació que darrera seu amaga moltes històries. Unes són les que passen a aquesta fada avorrida que dóna nom a la publicació, però les altres són les vivències que ha tingut la seva gestació des del mes de setembre a l’Escola d’educació especial Joan XXIII d’Olot. La idea la van tenir des del professorat del centre en veure que els alumnes més grans estaven cansats de fer fitxes a les classes de llengua. Per tal de motivar-los, els van proposar ser els encarregats d’escriure i il·lustrar un conte. El resultat ha estat una feina de mesos que han fet els alumnes de prelaboral B. La seva tutora, Judith Rabat, ha explicat a Ràdio Olot que en el procés han fet possible que tots els alumnes hi intervinguessin malgrat tenir diferents graus i tipus de discapacitat.

 

Un procés de tot el curs

El procés ha inclòs diferents fases com la visita d’escriptors de contes per explicar-los com ho fan a banda de dibuixar, crear i que els propis alumnes triessin entre les set històries que es van escriure. Feinada a part, Rabat assegura que els alumnes han millorat molt el seu domini de la llengua en tots els àmbits.

 

Els ingressos per fer sortides

La publicació del llibre l’han pagat entre l’associació de pares i mares d’alumnes del centre i l’associació d’amics dels nens d’educació especial. Tots els beneficis serviran per tal de pagar una sortida dels alumnes amb visita inclosa a Port Aventura. Rabat ha ressaltat que amb les retallades, l’oci dels alumnes ha quedat reduït tot i que pensen que és clau també per al seu desenvolupament. De ‘La Fada Avorrida’ feta per aquests 12 alumnes de l’Escola Joan XXIII d’Olot se n’han editat 300 exemplars. El diumenge de Sant Jordi seran al Firal amb una parada de l’associació de pares i mares d’alumnes del centre.

També et pot interessar

Olot dedica una exposició al procés de creació de la faràndula de la ciutat

Sota el nom “Del taller al carrer”, s’ha inaugurat aquest cap de setmana i es podrà veure fins a l’agost a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa

Olot planifica les Festes del Tura 2022 sense l’escenari covid

Després de tres anys de pandèmia, on no s’ha pogut celebrar la festa major amb normalitat, enguany, el consistori es mostra optimista

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum