En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Alerta màxima davant la nit de revetlla de Sant Joan

Els ajuntaments de la Garrotxa prenen mesures davant la sequera i les altes temperatures
Roger Isern | 22 de juny de 2022
Alerta màxima davant la nit de revetlla de Sant Joan

La nit més curta de l’any i la més prudent. Així es preveu la revetlla de Sant Joan a la Garrotxa. Les últimes setmanes, Catalunya viu un període d’incendis simultanis com els del Solsonès o el Garraf que fa posar en alerta a tots els ajuntaments. Es faran molts actes amb el foc com a protagonista, però caldrà seguir les directrius marcades pels cossos de seguretat i Protecció Civil, que recomanen no fer fogueres ni llençar pirotècnia a zones pròximes a boscos. A Ràdio Olot hem parlat amb alguns membres de diferents ajuntaments de la Garrotxa. Un d’ells és l’Alcalde de la Vall de Bianya. Santi Reixach, que també és president del Consell Comarcal de la Garrotxa, transmet un missatge de prudència davant el perill d’incendi en plena revetlla.

A l’espera de si es produeixen canvis d’última hora per part de la Generalitat, pobles com les Planes d’Hostoles ja ha decidit acotar una zona perimetrada. El regidor de Protecció Civil de les Planes, Marc Puig, explica que al seu municipi han habilitat diferents espais com a mesura excepcional.

Un dels altres municipis que segueix les recomanacions de Protecció Civil i Agents Rurals és Sant Jaume de Llierca. El poble celebrarà la revetlla a la zona propera a l’escola i evitant que la festa sigui a prop de zones forestals. El regidor de Medi Ambient de Sant Jaume de Llierca és Marc Mínguez.

La majoria de pobles de la comarca faran actes per celebrar la nit més curta de l’any, però haurà de ser seguint les estrictes recomanacions de l’administració i dels cossos de seguretat, que aquella nit reforçaran els efectius.

També et pot interessar

Els agents rurals alerten del nivell elevat d’incendi abans de la nit de Sant Joan

Recorden que està prohibit llençar qualsevol tipus d’element pirotècnic a menys de 500 metres d’una zona forestal

La sequera comença a provocar estrès hídric a la nova producció de fesols de Santa Pau

Les plantes repartides en vint hectàrees de camps conreats fins ara han començat a créixer, però el seu desenvolupament podria aturar-se com a conseqüència de les altes temperatures

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum