En directe
Cocodril Club
amb Albert Malla

El Pla d'Usos del Sant Jaume, al detall

La residència i serveis municipals s'emporten la gran part dels usos del Sant Jaume. Hi ha franquícies interessades.
| 23 de gener de 2015
El Pla d'Usos del Sant Jaume, al detall

Els equipaments municipals i la residència geriàtrica s’emportaran la majoria de metres quadrats de l’antic Hospital Sant Jaume d’Olot. Tal i com els va avançar Ràdio Olot, el projecte que es redactarà contempla duplicar l’espai dedicat a la gent gran. El què es farà immediatament són l’Oficina de Turisme i la Sala de les Energies. En els locals comercials hi estan interessats marques com Abacus, Mango o Zara.  

Una vista del Sant Jaume (Jordi Altesa)

L’Ajuntament d’Olot ja té els detalls del projecte inicial del què serà el Sant Jaume. Destaca que uns 5.290 metres quadrats es destinaran a ampliar els serveis de geriatria. L’altra gran part serà per al que es defineix com a serveis municipals: es projecta que el Sant Jaume sigui la seu dels Instituts municipals, de l’escola d’idiomes, la d’adults i la d’expressió. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha explicat que el projecte es basa amb l’edifici de la Generalitat a Girona que concentra tots els serveis del govern català en un sol lloc.

Aquests serveis municipals aniran a la zona de la clínica del Doctor Fàbregas. El que serà immediat perquè ja hi ha finançament són la Sala de les Energies i la nova Oficina de Turisme de 240 metres quadrats i que es vol fer “del segle XXI”.

També hi haurà dos locals comercials, un dels punts més polèmics. Seran dos espais, un de 450 metres quadrats i un altre de 300, un 8% del total. Uns espais pels quals Corominas ha explicat que ja hi ha empreses interessades en ocupar aquests locals. No hi ha res concret però els noms amb qui s’han parlat són Abacus, Mango o marques del grup Inditex com Zara. Per a l’Ajuntament aquests locals han de ser revulsius comercials per la resta del centre.

També hi haurà algun canvi com que l’actual túnel de l’antiga zona d’urgències del Sant Jaume desapareixerà i només es deixarà una entrada i sortida per a serveis de la residència geriàtrica.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Pablo Odell és el candidat de Junts a l'alcaldia de les Planes d'Hostoles

Odell, de cinquanta-dos anys, agafa el relleu d'Eduard Llorà que ha estat el cap de llista de la formació durant les últimes 3 legislatures. Aquesta és la primera candidatura que es presenta oficialment pels comicis del 2023 al municipi

Estàs escoltant


Volum