En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Abocador en propietat

L’abocador comarcal de la Garrotxa, a Beuda, passa a ser propietat del Consell Comarcal. 
| 18 de juliol de 2014
Abocador en propietat

L’abocador comarcal de la Garrotxa, a Beuda, passa a ser propietat del Consell Comarcal. Fins ara, el Clot de les Mules, era un espai d’onze hectàrees on es pagava un lloguer anual per a fer-lo servir com a dipòsit de residus. A aquest espai, li queda encara una vida útil de més de 10 anys i encara n’estaran pendents 10 més un cop clausurat.

El passat ple extraordinari al Consell Comarcal de la Garrotxa

JORDI ALTESA | La gestió de les escombraries és un dels serveis més bàsics i obligatoris que han d’oferir els municipis i va ser un dels primers que es va mancomunar a la Garrotxa des del 1986. Dos anys més tard es va estrenar l’actual abocador ubicat a Beuda en un espai que els propietaris van llogar per 25 anys. Passat aquest temps es va decidir prorrogar el conveni fins que s’ha arribat a aquest acord de compra. El Consell pagarà més de 600.000€ per a ser el propietari de l’espai i d’aquesta manera en deixarà de pagar un lloguer anual. Cada any, s’hi aboquen unes 25.000 tones de residus. La vida útil es calcula que supera els 10 anys, tot i que hi influeixen molts factors. A més, un cop es tanqui la feina que hi quedarà pendent serà també de com a mínim una dècada. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha explicat que la compra d’aquest espai ha estat un dels seus grans objectius al capdavant de la institució i admet que el procés ha estat llarg.

La decisió s’ha aprovat aquest passat vespre en un ple extraordinari al Consell Comarcal de la Garrotxa amb el suport de les dues forces a l’oposició. Des del PSC destaquen que ha estat però un procés llarg i lent i han criticat a la fins ara propietària per la manca de col·laboració en un espai que és un equipament públic.

Des d’Esquerra Republicana també si han mostrat a favor en un dels temes que duien molts anys perseguint des del Consell. El seu portaveu, Narcís Feixas, celebra que aquests diners de la compra no afectin al pressupost ordinari de l’ens.

Aquesta compra se suma a la feta la setmana passada pel mateix ple del Consell de les gosseres comarcals. Ubicades a Can Mali, a Olot, han passat a ser propietat de l’ens que gestiona aquest servei per delegació dels 21 municipis de la comarca. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum