En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

A Rússia li agrada Besalú

Besalú rep més de 5.000 turistes russos aquest estiu. 70 autocars han fet parada al municipi i 18.000 persones han entrat a l'Oficina de Turisme.
| 28 d'agost de 2013
A Rússia li agrada Besalú

Prop de 5.000 turistes russos i 70 autocars setmanals han passat aquest estiu per Besalú. Són algunes de les dades que ha recollit l’Oficina de Turisme del municipi que aquest mes de juny ha estrenat ubicació. A falta de tancar el mes d’agost, des de l’Ajuntament valoren molt positivament l’afluència de visitants durant aquestes vacances d’estiu.

I és que 18.000 persones han passat per l’Oficina de Turisme de Besalú durant els mesos de juny i juliol, una xifra que suposa 7.000 visitants més respecte els dos anys anteriors. De fet en els últims anys el nombre de persones que escullen com a destí turístic Besalú no ha deixat d’augmentar. Des de l’Ajuntament es van adonar però que l'Oficina de Turisme, ubicada sota el consistori, no es trobava en el millor lloc per atendre els visitants i aquest estiu n’han canviat la situació. Des del mes de juny es troba a l’entrada del poble fet que permet atendre millor els visitants.

Així doncs, des de l’Oficina de Turisme, ara, poden extreure unes dades més reals sobre el perfil dels visitants de Besalú. En aquest sentit una de les coses que han detectat és la gran afluència de visitants que arriben amb autocar a la Vila.

La procedència dels visitants europeus és la que més ha variat. Les dades mostren una recuperació del turista anglès que els últims dos anys havia reduït la seva presència a Besalú. En canvi, el turisme jueu es consolida cada vegada més a causa de la riquesa patrimonial del municipi però l’increment exponencial ve per part del turisme rus.

Pel què fa al turisme nacional, aquest estiu Besalú ha registrat 2.500 persones més provinents d’arreu de Catalunya, amb un increment important de visitants de les comarques de Tarragona. El turista madrileny s’ha incrementat en un 25% tot i que, a nivell espanyol, continua essent el basc el que lidera les estadístiques.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum