En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

A Olot, menys ferits

Baixen els ferits en accidents de trànsit a Olot. Segons la Policia Municipal, fins al juny se n'havien registrat 36, 7 menys que el mateix període de l'any 2012.
| 31 de juliol de 2013
A Olot, menys ferits

Baixa el nombre d’accidents amb ferits a Olot. A finals d’aquest juny se n’havien registrat 36 davant el 43 que hi va haver durant el mateix període del  2012. Tot i això la velocitat continua essent elevada en diferents punts de la ciutat i la Policia Local assegura que, en un futur,  caldrà afegir alguna caixa de radar més.

Ja fa temps que a Olot es treballa per reduir la sinistralitat a les vies urbanes. L’any passat ja es va registrar un lleuger descens d’accidents amb ferits i aquest 2013 la tònica de descens continua. A finals de juny se n’havien registrat 36 mentre que en el mateix període de l’any passat n’hi havia hagut 43. El cap de la Policia Local d’Olot, Ignasi López diu que un dels aspectes en els que s’incideix més és en la velocitat. A banda d’instal·lar 6 caixes de radar repartides en diferents punts de la ciutat també es fa servir un "Viasys", un aparell que a través d’una pantalla informa al conductor de la velocitat a la que va. Aquest aparell es col·loca de forma itinerant en diferents punts de la ciutat i durant els primers dies només registra la velocitat a la que van els vehicles per, després, passar a informar d’aquesta velocitat de forma visible als conductors. Des de la policia local asseguren que és una mesura educativa que realment serveix ja que es constata com els conductors rebaixen la velocitat al passar pel seu costat. Aquest aparell serveix per identificar punts negres de la ciutat en quan a velocitat que, moltes vegades, són denunciats pels propis veïns de la zona. Tot i aquestes mesures, però, la velocitat al conjunt de la ciutat disminueix de forma molt lenta. Per aquest motiu Ignasi López assegura que, "en un futur, caldrà posar alguna altra caixa fixa de radar".

Tot i que a Olot actualment hi ha 6 caixes de control de velocitat fixes en diferents punts de la ciutat només hi ha un radar que va itinerant en cada una d’aquestes caixes. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum