En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

A les portes del Nadal, els negocis de restauració de la comarca es preparen per afrontar dies forts

Ja s’està veient un canvi de tendència a l’hora de fer àpats d’empresa: més reduïts i programats abans de les festes
Redacció | 30 de novembre de 2022
A les portes del Nadal, els negocis de restauració de la comarca es preparen per afrontar dies forts

Entrem al mes de desembre. Mes, habitualment, d’àpats en grup i en família. Pel que fa als dinars i sopar d’empresa, continua la tendència a fer-se forces dies abans de Nadal, un fet que beneficia al sector. El president associació d’Hostalatge de la Garrotxa és Gerard Xifra.

El que també és cert, però, és que respecte abans de la pandèmia, els àpats d’empresa també han canviat. Segurament es fan dinars menys multitudinaris i sovint organitzats per grups de treballadors. Una de les grans preocupacions del sector de la restauració actualment és l’alt preu de l’energia i primeres matèries, com el menjar. Els clients consumeixen més o menys el mateix, però els negocis han de vigilar a l’hora d’aplicar puges de preus.

Una de les necessitats del sector és que els preus s’estabilitzin. En aquest sentit, es comença a veure, també, un canvi de tendència als horaris dels negocis, segurament per poder subsistir, davant totes les despeses que tenen.

Pel que fa a falta de personal per treballar en el sector, el president de l’Associació d’Hostalatge de la garrotxa diu que mica en mica es va regulant, que hi ha persones fidels al sector, però que preocupa la implicació que les noves generacions puguin tenir en un sector que vol dedicació i treballar, per exemple, caps de setmana o fins tard. Des d’Hostalatge asseguren que la tardor està sent bona, ja que s’està tornant a dades del 2019 tot i que sí és cert que la gent reserva molt a última hora.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Garrotxa registra més d’un 70% d’ocupació durant el Pont de la Puríssima

La comarca s’ha omplert de turistes aquests darrers dies que majoritàriament han visitat entorns com la Fageda

L’Espai Cràter d’Olot espera rebre durant la Puríssima una afluència massiva de visitants

Només pel pont de Tot Sants més d’un miler de persones van passar pel centre d’interpretació dels volcans

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum