En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

A la Garrotxa hi ha 647 persones que s’esperen per fer les proves pràctiques del carnet de conduir

Ho ha dit l’alcalde d’Olot, Pep Berga, en el ple d’aquest dijous on s’ha aprovat per unanimitat una moció per exigir a la Direcció General de Trànsit que es tornin a fer les proves a Olot
Joel Tallant | 18 de novembre de 2022
A la Garrotxa hi ha 647 persones que s’esperen per fer les proves pràctiques del carnet de conduir

Ràdio Olot i Olot Televisió ja va fer palès el malestar de les autoescoles de la ciutat per la delicada situació que passen els seus alumnes per poder-se examinar: Pèrdua de temps, absències laborals o acadèmiques, despeses de transport que en molts casos assumeixen els propis centres...és el panorama amb què es troben ara mateix. L’Ajuntament d’Olot ha demanat dues vegades a la Subdelegació del Govern i a la DGT que tornin els exàmens a Olot, però sempre s’han trobat amb la Covid o la falta d’examinadors com excusa. A l’estiu, aquest problema s’agreuja perquè molts estudiants aprofiten aquest període per treure’s el carnet de conduïr. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha demanat a l’Estat que aporti més personal.

La moció per demanar el retorn dels exàmens teòrics a Olot l’han presentada de forma conjunta Junts, Esquerra Republicana i la Cup. Des d’Esquerra, Josep Granados, diu que aquesta situació és una falta de respecte.  

Des del PSC, tot i votar-hi a favor, Josep Guix ha recordat que hi ha moltes altres ciutats de la demarcació de Girona on no es fan proves de conduir i que Olot i Ripoll han estat sempre una excepció.

Per la seva banda, la regidora de la Cup, Adriana Roca, ha afegit que poder fer els exàmens de teòrica a Olot és un dret adquirit que cal recuperar.

L’Ajuntament d’Olot farà arribar la moció a la Subdelegació del Govern Central a Girona. També l’adreçarà als ajuntaments de la Garrotxa i al Consell Comarcal perquè prenguin mesures en el mateix sentit.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Els infants de l’escola Pla de Dalt que vulguin podran arribar al centre amb el Bici Bus

L’escola se suma a aquesta iniciativa sostenible convertint-se en el quart centre educatiu d'Olot que disposa d'aquest nou sistema de mobilitat més respectuós amb el medi ambient

La Policia Municipal d’Olot multa set persones per no utilitzar correctament el patinet elèctric

Ho ha fet en aquesta última campanya de sensibilització sobre l’ús d’aquest tipus de vehicles de mobilitat personal

Estàs escoltant


Volum