En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

92 alumnes d'arreu del món participen al 'workshop' dels RCR a Olot

Els arquitectes presenten en aquest marc, el "LAB-A", el seu "proper somni"
| 28 de juliol de 2017
92 alumnes d'arreu del món participen al 'workshop' dels RCR a Olot

Els arquitectes Aranda, Pigem i Vilalta volen impulsar la creació d'una plataforma digital de coneixement internacional. Després de ser distingits amb el premi Pritzker d'arquitectura, el més important d'aquesta disciplina, defineixen el projecte com el seu “proper somni". Per tal de fer-ho possible, han desenvolupat 'LAB·A', un laboratori creatiu per investigar l'espai "des d'una mirada disciplinar". La idea ja la tenien però, per primer cop, han creat una entitat jurídica pròpia. El LAB·A és l'encarregat d'organitzar des d'aquest any el ‘workshop’ que fan a la ciutat on tenen la seva seu, Olot. És ja la desena edició i tindrà 92 alumnes. Han rebut més demandes després d'aconseguir el Pritzker però han mantingut el nombre de places.

Despatx  d'RCR. (ACN)


Un total de 92 alumnes de divuit països diferents participaran a partir de dilluns en el 'workshop' internacional d'arquitectura i paisatge organitzat pel despatx d'arquitectes RCR. Des de la seva seu a Olot han tornat a preparar la que serà la seva desena edició. Amb els pas dels anys, s'hi ha sumat altres programes i tallers com són el d'escenografia (iniciat l'any passat) i el d'audiovisual i fotografia (que arriba al cinquè any). Sumant totes les iniciatives i tallers, el nombre de participants arriba fins a les 131 persones d'entre 25 i 34 anys que han acabat ja d'estudiar arquitectura o estan a l'etapa final de la seva formació acadèmica. Un 56% del total són dones. A banda de participants de l'estat espanyol, hi destaquen les representacions d'Itàlia i França o de països d'Amèrica del Sud com Argentina, Colòmbia i Mèxic. També hi ha inscrits d'Iraq, el Marroc, Mongòlia o l'Índia.

Aquest 'workshop' serà especial per dues raons. En primer lloc, perquè és el primer que organitzen des de que Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta van rebre el premi Pritzker, considerat el més important en el camp de l'arquitectura.

El regidor de cultura de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, ha dit que els workshops han aportat grans idees per a la ciutat, alguna de les quals s’ha acabat portant a la pràctica o ha servit d’inspiració.

Els diferents tallers i programes tenen una durada diferent però es faran entre el 31 de juliol i el 18 d'agost a la capital de la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum