En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

80% més de superfícies comercials a Olot

Amb la inauguració de dos Mercadona i un Esclat, Olot tindrà un 80% més de metres quadrats de grans superfícies. 
| 19 de gener de 2015
80% més de superfícies comercials a Olot

En qüestió de mesos Olot quasi duplicarà els metres quadrats que ocupen les grans superfícies comercials. La ciutat tindrà 2 supermercats nous que, sumat al que es va estrenar a finals de novembre, suposen un creixement de més del 80%. Alguns temen el dany que pot fer al comerç tradicional però l’Ajuntament calcula que gràcies a elles s’han pogut crear 150 llocs de treball.

La darrera gran superfície oberta a Olot (Ràdio Olot) 

De 6.700 metres quadrats de supermercats a més de 12.000 entorn a un any. Olot tenia ja 8 grans superfícies, a finals de l’any passat en va estrenar una a la Plaça Mercat i dues més, un altre Mercadona i un Esclat, estan ja amb tràmits urbanístics per a ser una realitat. Un creixement superior al 80% de metres quadrats que alguns temen pel dany al comerç tradicional. No és el cas de l’Ajuntament que hi veu una oportunitat per a crear llocs de treball. Les empreses els han dit que superen el centenar. El procés de selecció el comencen tècnics de l’Ajuntament amb l’objectiu, segons el regidor de promoció, Estanis Vayreda, que el màxim de contractats siguin de la ciutat.

De moment el supermercat estrenat a finals de novembre ja preveu contractar a 10 persones més perquè l’èxit ha superat les expectatives. Els altres dos centres previstos de construir estan ja amb tràmits, segons detalla l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas.

A banda d’aquests llocs de treball que es crearan, Olot tindrà un any més plans ocupacionals amb l’objectiu de donar un cop de mà a la reinserció a persones, especialment aquelles majors de 45 anys. Per això, també se n’informa a l’Associació de Desocupats Actius de la Garrotxa ADAG-40. En concret, amb aquests plans ocupacionals, es donarà feina a 18 persones de manera temporal i es vol prioritzar aquest col·lectiu.

Els projectes en els quals treballaran són el reforç en la neteja del Barri Vell, les lleres del Riu Fluvià i el projecte Salut i crisi.

També et pot interessar

La crisi dels preus es comença a notar en la despesa dels clients de la restauració garrotxina

El sector ha detectat una frenada durant les últimes setmanes i ho atribueix a l’increment dels preus. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa es mostra preocupada per una possible disminució del consum

Radiografia de la indústria de la Garrotxa: la més potent de Girona, però també la més antiga

La indústria garrotxina és tradicional, amb poques empreses joves i una forta presència de companyies de gran dimensió

Estàs escoltant


Volum