En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

70 locals buits al centre d'Olot

D'aquests, una quarantena podran fer d'aparador de botigues d'Olot fora del centre. És iniciativa de comerciants i l'Ajuntament.
| 10 d'octubre de 2012
70 locals buits al centre d'Olot

El centre antic d’Olot té a hores d’ara una setantena de locals comercials buits. D’aquests, més de la meitat s’han acollit a un projecte de l’Ajuntament i l’associació de comerciants que vol donar a aquests espais una utilitat: es converteixen en aparadors d’altres comerços allunyats del centre.

Fotografia d'El Punt Avui

D’aquesta manera tothom hi guanya. Els comerciants del centre tallen el que es coneix com a “discontinuïtat comercial” del casc antic, la resta de professionals del comerç d’Olot tenen un segon aparador al cor de la ciutat i finalment hi ha els propietaris que tenen sempre el negoci amb una certa vida i la informació de venda o lloguer en un lloc visible. El vicepresident de l’Associació de Comerciants d’Olot, Jordi Rovira, ha explicat que aquest projecte ve d’una llarga demanda.

Són una quarantena els locals que s’hi podran acollir i segons l’IMPC ja hi ha llista d’espera de comerciants que volen exposar. De moment però s’ha fet una prova pilot per veure com funciona. De fet, la xifra de locals buits al casc antic s’acosta a la setantena però alguns no compleixen els requisits per poder fer d’aparadors o perquè els propietaris no hi volen participar. Estanis Vayreda, regidor de promoció de la ciutat, ha explicat que en aquells comerços en més mal estat han decidit fer-hi una altra acció.

Els comerços participants tenen mig any per exposar el producte en cada local i han de fer-se responsables de la factura de llum. A més, també hauran de renovar l’estoc de productes de tant en tant per donar-hi vitalitat.

Aquesta proposta, que s’emmarca dins el pla de barris, pren com a referència un altre projecte semblant. Es va dir “En mans de l’artesania” i els beneficiaris en aquest cas van ser oficis artesans que van poder exposar a 5 locals del centre amb les mateixes condicions.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum