En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

5 infants sahrauís passaran l’estiu a la Garrotxa dins el projecte ‘Vacances en pau’

Fa més de 25 anys que la comarca acull infants provinents del Sàhara que, durant unes setmanes a l’estiu, s’estan amb diverses famílies de la Garrotxa
Aniol Puigvert | 2 d'agost de 2022
5 infants sahrauís passaran l’estiu a la Garrotxa dins el projecte ‘Vacances en pau’

Foto: Ajuntament d'Olot


L’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS), és l’encarregada del projecte ‘Vacances en Pau’. Un projecte que facilita l’estada d’infants sahrauís a la Garrotxa durant unes setmanes a l’estiu. Aquí, els nens i nenes, coneixen les costums locals i la vida en un altre país. L’objectiu del projecte és que aquesta mainada, que viu en camps de refugiats, pugui viure diferents experiències amb altres infants, tenir una alimentació equilibrada, passar una revisió mèdica i no hagi de suportar les dures condicions climatològiques de l’estiu al Sàhara on els temperatures arriben als 50 graus. Una de les persones que acull any rere any un infant sahrauí, Laura Tàpies, ens explica els motius que la porten a participar del projecte.

En aquest projecte també hi participen diverses institucions i empreses de la comarca. L’hospital d’Olot, clíniques dentals i òptiques fan revisions gratuïtes als infants que arriben. Aquest estiu han arribat cinc nens de vuit anys a la comarca. Han arribat a finals de juliol i s’hi estaran fins al setembre. Enguany però, hi ha hagut més problemes per poder tirar endavant l’estada dels infants a causa de les tensions diplomàtiques entre els dos països. Un dels col·laboradors de Garrotxa amb el Sàhara és Enric Soler.

A partir d’ara els organitzadors del projecte ’Vacances en pau’ seran els propis sahrauís residents a la Garrotxa. I és que alguns dels infants que, al seu moment, van fer estada a la comarca en el marc d’aquest projecte, ara hi estan establerts definitivament.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les Festes del Tura tindran gots biodegradables

S’ha fet una producció de 36.000 gots per abastir a les barraques durant els cinc dies de festa major

La Piscina Municipal d’Olot recupera l’activat d’abans de la pandèmia

És un dels equipaments més utilitzats de la ciutat durant l’estiu i enguany s’ha situat en xifres de l’any 2019 pel que fa a assistència i a abonaments

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum