En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

5.000 visitants

En el seu primer any de reobertura, més de 5.000 persones s'han acostat al Sant Sepulcre de Palera, a Beuda. Una joia del romànic poc coneguda.
| 22 d'abril de 2014
5.000 visitants

5.000 persones han visitat en el primer any de reobertura el Sant Sepulcre de Palera, a Beuda. Després d’una dècada en restauració i mig segle abandonat, aquest monestir del segle XI és una de les joies més desconegudes del romànic gironí. L’Ajuntament es vol aliar amb Besalú per tal de difondre’l.

Imatge de l'entrada del Sant Sepulcre de Palera.

JORDI ALTESA | Ajuntament, Bisbat i Diputació es van gastar més d’un milió d’euros en fer la primera fase de restauració d’aquest antic monestir del que en queden dempeus l’església i restes de claustres i altres dependències i es va restaurar l’hostatgeria. En el seu primer any de funcionament, 5.000 persones s’han acostat a visitar-lo. Una xifra que diuen que no és dolenta ja que des dels anys 60 estava abandonat. L’alcalde de Beuda, Josep Serra, creu que en poden rebre més i per això es volen aliar amb Besalú, poble veí, per difondre’l. Fins ara s’ha fet una primera fase de la restauració del Sant Sepulcre. La següent etapa prevista és adequar un espai perquè la gent s’hi pugui quedar a dormir per la qual ara mateix no hi ha pressupost.

Ara mateix el monestir de Palera també hi ha un servei de restauració. Els seus responsables calculen que entre un 35% i un 40% dels visitants acaben consumint en aquest espai. Per això, Josep Serra creu que aquests 5.000 visitants són una bona xifra. El Sant Sepulcre va ser en la seva fase d’esplendor un dels monestirs de referència de la zona.  Se’n té constància des de fa més de mil anys amb diferents instal·lacions i activitats. Va ser un lloc de peregrinatge habitual perquè algunes de les indulgències i gràcies que es donaven eren equiparables només a les que hi havia a Terra Santa. Ara mateix l’espai el gestiona la Fundació Privada del Sant Sepulcre de Palera, presidida pel Bisbe de Girona. L’alcalde de Beuda n’és el vicepresident i també l’integren membres de l’Ordre de Cavallers del Sant Sepulcre.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum