En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

400.000€ és el cost€ de reparació del Centre Cívic de Riudara

El despatx RCR presenta un pressupost del què valdria arreglar els defectes estructurals del Centre Cívic de Riudaura. L'alcaldessa no se'n fia. 
| 10 de desembre de 2014
400.000€ és el cost€ de reparació del Centre Cívic de Riudara

Arreglar el Centre Cívic de Riudaura val 400.000€ segons el despatx d’arquitectes que el va construir. En una entrevista al ‘Via Oral’ de Ràdio Olot l’alcaldessa del municipi Eulàlia Masana ha explicat que Aranda, Pigem i Vilalta han fet aquest estudi per arreglar defectes estructurals d’una de les seves primeres construccions. Masana però dubta que igualment la despesa corrent el faci sostenible.  

Imatges de la degradació de l'edifici (Jordi Altesa) 

El despatx d’arquitectes Arana Pigem i Vilalta ha mogut fitxa amb una proposta de reforma estructural que solucioni els principals problemes de l’edifici per valor de 400.000€. L’alcaldessa, Eulàlia Massana, ha explicat al ‘Via Oral’ de Ràdio Olot que d’aquesta manera es podria fer front a defectes estructurals. Per ella  però, el Centre Cívic seguiria tenint mancances i dubta que la xifra pugui ser final. Tot i això Masana no té clar que les millores fessin viable encara el manteniment del Centre Cívic ja que la despesa en calefacció és important i tindria mancances com l’escassa amplada de l’escenari, de poc més de 3 metres. A més, per canviar els florescents cal muntar una bastida cada cop i desmuntar dues planxes de vidre. La proposta arquitectònica dels RCR no ha anat acompanyada d’una proposta econòmica sobre qui ho pagaria, una reforma que quasi val tant com va costar l’edifici en sí. Masana els demana que es plantegin assumir-ho ells de la seva butxaca.

Masana manté la proposta de que el futur del Centre Cívic es decideixi amb una consulta popular. Abans però volen fer números sobre què suposaria cada una de les decisions que van des d’acceptar la proposta a deixar una plaça coberta. Ràdio Olot s’ha posat en contacte amb el despatx RCR Arquitectes. A través d’una conversa telefònica han assegurat, textualment, que ja es posarien en contacte amb aquesta emissora si volien fer declaracions. El programa ‘Via Oral’ el poden tornar a escoltar al podcast de radiolot.cat.  

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum