En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Dues agències de viatges garrotxines són pioneres a l'Estat en sostenibilitat

Són Trescàlia i Nit i Vol, que han anat de la mà del Parc Natural de la Zona Volcànica i de Turisme Garrotxa
| 15 de març de 2017
Dues agències de viatges garrotxines són pioneres a l'Estat en sostenibilitat

Dues agències de viatges garrotxines han estat pioneres a l’estat espanyol en acreditar-se amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. Trescàlia i Nit i Vol van de la mà del Parc Natural de la Zona Volcànica i de Turisme Garrotxa, que fa més de quinze anys que treballen per involucrar el sector privat en l’estratègia de turisme sostenible.

Beth Cobo, Eduard Llorà, Xevi Puig i Antoni Colom, en la presentació (David Planella) 

Fins ara, només catorze agències, totes franceses, havien rebut la Carta Europea de Turisme Sostenible per part d’Europarc. Ara, l’organització que gestiona els espais protegits del continent acaba d’acreditar amb la màxima distinció de turisme sostenible les dues primeres agències de viatges de l’estat espanyol, i totes dues són garrotxines. El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xevi Puig, explica què els suposarà.

Aquestes dues empreses de viatges receptives són Nit i Vol, de Santa Pau, i Trescàlia, d’Olot. Fa més d’un any que van començar a treballar per rebre la Carta. El gerent de Nit i Vol és Antoni Colom i una sòcia de Trescàlia és Beth Cobo.

Què exigeix?

La Carta Europea de Turisme Sostenible exigeix complir un seguit de compromisos, s’ha de renovar cada tres anys i és oberta a altres empreses que s’hi vulguin adherir. El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, creu que ser el primer territori de l’estat amb agències ja acreditades els permet dir que han tancat un cercle.

Es considera turisme sostenible aquell que és ambientalment respectuós i econòmicament viable. El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ja va ser el primer, el 2001, a rebre l’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible. Aquest desembre passat la va renovar.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum