En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

25N: Triar país, triar model

Comença la campanya electoral per escollir nou Parlament de Catalunya. La crisi l'emancipació de Catalunya, temes principals.
| 9 de novembre de 2012
25N: Triar país, triar model

Arrenca la campanya electoral pel proper 25 de novembre. La crisi institucional i l’econòmica marquen aquests propers comicis que prometen ser un dels més rellevants dels últims temps. La pregunta de si Catalunya ha de tenir estat propi promet monopolitzar aquests 15 dies de campanya que comencen avui divendres. Ràdio Olot ha preguntat als candidats garrotxins què hi ha en joc el proper 25 de novembre.

Que Catalunya sigui un Estat independent serà un dels temes principals que es posarà sobre la taula durant aquesta campanya electoral. Un altre dels que hi haurà és el model econòmic i les conseqüències que pateix la societat de l’austeritat i les retallades. Per a Convergència i Unió, el model social va lligat al model nacional. Així ho ha defensat el número 8 de la seva llista, l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó, en declaracions a Ràdio Olot.

Per a Esquerra Republicana el 25 de novembre hi ha en joc no només la independència de Catalunya sinó com volen els catalans que sigui aquest estat. A les llistes dels republicans el primer garrotxí és l’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Ferran Puig. El que és número 7 de la formació valora així aquests comicis com a decisius on la independència és essencial però també l'estil de país.

La sortida comuna de la crisi és un dels vèrtexs de la proposta electoral del Partit Popular. L’oposició frontal a la independència en serà un altre. Els conservadors han confiat el lloc número 5 de les llistes a Girona a la portaveu olotina, Júlia Sala. Sala deixa clar el missatge que hi haurà en aquestes eleccions pel PP: "Sí a Catalunya i Sí a Espanya".

Les conseqüències de les retallades i la possibilitat de que els catalans triïn el seu futur són les propostes d’Iniciativa per Catalunya. La formació ecosocialista torna a confiar amb Llorenç Planagumà, que en aquesta ocasió anirà al lloc onzè de la llista. Planagumà es mostra preocupat també pel model de país que es vulgui construir.

La sisena formació que intentarà seguir tenint representació per Girona és Solidaritat Catalana per la Independència. Marta Mas, número 9 a les llistes, és la primera garrotxina de la formació independentista. Per a ells, és una qüestió vital abandonar Espanya.

L’únic dels partits electes que no té representació de garrotxins és el PSC. El Primer Secretari dels socialistes garrotxins, Albert Bramon, ha explicat que això és conseqüència dels problemes per posar-se d’acord a l’hora de fer les llistes. Ell mateix però ha assegurat que no li hauria fet res ser-hi present. D’altra banda, Bramon creu que no cal oblidar el debat del model econòmic que es vol i els danys de les retallades.

Durant aquesta campanya electoral, Ràdio Olot entrevistarà a tots els caps de llista dels partits que van obtenir representació electoral per Girona en els passats comicis electoral. S’emetran a partir del 16 de novembre dins de l’Informatiu Migdia. A més, l’emissora oferirà el desplegament habitual el dia de les eleccions per oferir totes les reaccions sense perdre de vista l’òptica garrotxina.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant


Volum