En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

240 famílies mensuals al Centre de Distribució d'Aliments

Creix la demanda d'ajuda per part de famílies per tal de poder menjar. També creix la solidaritat com la dels placers de la Plaça Mercat d'Olot.
| 7 de novembre de 2012
240 famílies mensuals al Centre de Distribució d'Aliments

 

240 famílies garrotxines passen cada mes pel Centre de Distribució d’Aliments de la comarca. Afortundament, mentre creix la demanda també ho fa la solidaritat. Ara també s’hi sumen els placers del Mercat d’Olot, que han decidit contribuir amb aliments frescos i en breu s’espera que ho facin també els supermercats amb els seus excedents.

Fotografia: CASG

Cada setmana són 60 les famílies que van a aquest centre derivades pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Les famílies que hi van hi poden adquirir a un preu assumible (o fins i tot simbòlic) alguns dels productes que els facin falta en funció de les seves necessitats. No cada mes són les mateixes famílies, el que suposa que en realitat el nombre d’unitats familiars necessitades són més. La directora del Consorci, Teia Fàbrega, ha explicta que el centre permet tan sols solucionar part del problema d’alimentació de famílies que sinó passarien gana.

El que també sembla que s’acabarà és la imatge contradictòria de gent passant gana i de menjar comestible llençat a les escombraries per grans superfícies. D’aquesta manera es podria acabar amb una de les imatges més tristes de la situació actual: la de gent remenant contenidors per tal de trobar alguna cosa per menjar. Segons ha explicat la mateixa Teia Fàbrega, els placers de la Plaça Mercat d’Olot estan molt disposats a col·laborar i en breu ho podrien fer també supermercats.

El Centre de Distribució d’Aliments a la Garrotxa es va obrir a finals del 2010 i era el quart que obria a les comarques de Girona. Ara n’hi ha 6 i en breu se n’obriran més. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Canya ja gaudeix de llits elàstics pels més petits a la plaça 1 d'octubre

La iniciativa l’havien demanat els veïns de la zona a les trobades organitzades per l’Ajuntament anomenades ‘Quedem a la plaça’.

Resum de l'any 2021, l'any en què tot torna

La pandèmia torna a centrar el resum de l'any de Ràdio Olot

Estàs escoltant


Volum