En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

21 despatxos d’arquitectes opten a dissenyar el futur Firal d’Olot

Els projectes es coneixeran a principis d'octubre i la votació popular es farà al novembre
| 22 de juliol de 2016
21 despatxos d’arquitectes opten a dissenyar el futur Firal d’Olot

A hores d’ara tenen fins el 15 de setembre per fer la seva proposta de com ha de ser aquest espai recollint les peticions del procés participatiu. D’aquests projectes, tres sortiran a votació popular, una consulta que tindrà pes per la decisió final però que contemplarà altres factors per fer la tria. La seva inauguració es preveu ara pel juny del 2018.

Procés participatiu Firal 

La setmana passada es va acabar el termini per presentar-se en aquest concurs per a fer el nou Firal de la ciutat en base a les aportacions ciutadanes que s’han fet en el procés participatiu. En total, 21 despatxos s’hi ha presentat, una xifra que es considera positiva perquè entre les peticions hi havia que en els deu anys el despatx hagués fet obres d’urbanització nova o de renovació urbana de més de 6.000 metres quadrats. Ara s’està fent un darrer filtratge fins que en quedaran tres amb la millor puntuació. En aquest primer tram s’adjudicaran fins a 45 punts i en la consulta ciutadana 45 més. Els 10 restants seran per temes de cost. L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, defensa que hi hagi més consideracions que la votació popular per prendre la decisió.

El concurs

El 15 de setembre s’acaba el termini perquè els arquitectes presentin la seva aposta que passarà per un jurat que posarà les puntuacions. Els 10 millors rebran un premi de 1.000 euros i els tres primers seran els finalistes que, a banda de 3.000€, optaran a l’exposició pública dels treballs i a ser els escollits. Els projectes es coneixeran a principis de mes d’octubre i, per temes legals, la votació popular no es podrà fer fins al novembre.

Pel què fa a la construcció es preveu que sigui a partir del juny de l’any que ve i que duri un any. Entre les peticions recollides durant el procés participatiu es parla d’un Firal sense aparcaments, amb paviment pràctic, un sistema d’il·luminació funcional, bancs amb respatllers o mobiliari confortable.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant


Volum