En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

El 2017, l'any de la tercera consulta ciutadana a Olot

L’Ajuntament preguntarà als olotins per la distribució de 150.000 euros dels pressupostos i ara perfila la votació
| 4 de gener de 2017
El 2017, l'any de la tercera consulta ciutadana a Olot

L’Ajuntament preguntarà als olotins per la distribució de 150.000 euros dels pressupostos. L’alcalde diu que la voluntat de fer la votació és ferma i que ara treballen per perfilar-ne els detalls. L’equip de govern vol que aquesta eina participativa serveixi perquè els barris facin sentir la seva veu.

L’Ajuntament d’Olot vol continuar escoltant els seus veïns per decidir qüestions de ciutat i, després de preguntar pel correbou i el disseny del nou Firal, aquest any organitzarà la consulta dels pressupostos. Dels 4,4 milions d’euros que preveu invertir durant el 2017, l’Ajuntament té reservada una partida de 150.000 euros per a pressupostos participatius. Això vol dir que seran els veïns dels barris els que decidiran on aniran a parar aquests diners a través d’una consulta popular d’aquest estil que es farà per primera vegada a la ciutat. L’alcalde, Mia Corominas, remarca que la voluntat d’organitzar-la és ferma i que la seva intenció és instaurar una cultura de pressupostos participatius a la ciutat.

La voluntat teòrica hi és i ara l’Ajuntament treballa en com posar en pràctica la idea. Tot és obert, però, abans de formular la pregunta de la votació, l’alcalde creu que seria bo reunir-se amb les associacions de veïns per conèixer els principals projectes que consideren que fan falta als seus barris. Seria una selecció d’opcions, el pas previ al fet que els veïns tinguin l’última paraula. Són declaracions de Mia Corominas a Ràdio Olot.

Escoltar els barris

Per sobre de tot, l’Ajuntament d’Olot remarca que, amb aquesta nova proposta de votació, la seva intenció és que tots els barris puguin expressar-se i se sentin escoltats. Així ho assenyala la regidora de Barris i Cooperació, Mercè Traveria.

Traveria assegura que ha rebut una bona resposta dels barris a la iniciativa, però diu que la reacció només es podrà valorar de veritat quan es faci la consulta. Espera que els veïns li donin importància i votin.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant


Volum