En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El 155 també passa factura a Olot

Mia Corominas assegura a Ràdio olot que s’han frenat inversions
| 25 de gener de 2018
El 155 també passa factura a Olot

Des de l’Ajuntament asseguren que s’han frenat inversions per culpa de l’aplicació de l’article i l’infrafinançament de la institució catalana. El mateix alcalde Mia Corominas assegura a Ràdio Olot que estan patint per poder fer avançar projectes amb normalitat. Afirma que a l’hora de presentar iniciatives no saben on anar “perquè està tot parat”. 


Un dels exemples més clars de com pot perjudicar la situació de la Generalitat a l’Ajuntament d’Olot són els camps del Morrot. El consistori olotí tenia assegurada una ajuda que fins i tot va fer canviar el projecte i va incloure-hi elements que van encarir l’obra. Un cop feta, no hi ha manera que arribi la subvenció. Tot i la paraula de la Generalitat, la situació que es viu ha provocat que, de moment, l’Ajuntament hagi de fer front a la inversió sense l’ajuda promesa. El mateix Mia Corominas ho explica al programa Fil Directe amb l’Alcalde de Ràdio Olot: "Tenia molt pactat que amb els camps de futbol del Morrot tindria una ajuda molt important, i l'ajuda no surt".

"El 155 ens fa molt mal"

Corominas ho atribueix a un cúmul de circumstàncies que han estat agreujades per l’article 155. Entre les causes també hi ha la crisi econòmica, l’absència d’un pressupost o la falta d’inversió en l’àmbit social. Segons l’alcalde d’Olot, però, el 155 ha empitjorat la situació i ho ha paralitzat tot. "No saps ni on anar a presentar projectes. No podem estar pendents de si a un senyor de Madrid li agrada o no. El 155 ens fa molt mal", assegura Corominas.

A part de les ajudes que no arriben, també hi ha dificultats per tirar endavant projectes ja en marxa. Demanar subvencions en el moment actual s’ha convertit en una cursa de fons. Corominas assegura que el 155 "els fa patir" i que "pot afectar projectes de ciutat".

Trobar finançament al sector privat

Una de les fórmules per esquivar la situació de la Generalitat és buscant finançament a altres llocs i tirar endavant iniciatives amb col·laboracions entre el sector públic i privat. Els últims anys, la ciutat ho ha fet en casos com la Plaça Mercat o la residència Sant Jaume, i té la intenció de fer-ho amb l’Espai Cràter o amb una futura residència d’estudiants.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum