En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

13 ruscos

Els Rurals retiren un nou rusc de vespa asiàtica a la Vall d'en Bas, a 3 quilòmetres del primer que es va trobar.
| 26 de juny de 2014
13 ruscos

Localitzen un nou niu de vespa asiàtica i ja en van 13, el darrer molt proper al primer que es va detectar a la Vall d’en Bas. El cap dels Agents Rurals a Girona diu que l’evolució de l’espècie a Catalunya està dins el previst.  

Un membre dels Agents Rurals retirant el rusc (DAAM)

JORDI ALTESA | Pels experts era d’esperar que a la vora del primer rusc en sortissin alguns de nous amb l’arribada de la primavera. Aquest l’han trobat a una casa aïllada de la Vall d’en Bas, a 3 quilòmetres del primer. Aquest dimecres un propietari va donar l’alerta en sospitar que el niu que li havia sortit al voladís de la teulada podria ser de vespa asiàtica. El cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi Dalmases, ha explicat que feia unes quantes setmanes que no en trobaven cap i ha considerat que l’evolució està dins el previsible. Els 13 ruscs de vespa asiàtica detectats fins ara s’han trobat tots a les comarques de Girona. Dalmases ha recordat la importància de la participació ciutadana per tal de veure aquests ruscs que a vegades s’enfilen a branques d’arbres a 20 metres sobre el terra.

Aquest niu retirat a la Vall d’en Bas era encara de dimensions reduïdes de 18x20 centímetres i va ser retirat, segons el Departament d’Agricultura, la mateixa matinada. Es tracta del primer niu definitiu retirat aquest any, el que permet reduir l’expansió de la colònia de vespa vel·lutina. De fet, es talla d’arrel l’expansió que poguessin fer des d’aquest niu les futures abelles reines.  La Generalitat recorda que manté activat un protocol d’actuació pactat amb el sector per tal de prendre diferents mesures preventives davant la vespa asiàtica.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum