En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

12 menors garrotxins van cada any a tallers després d'haver-los enganxat consumint droga

Pel Servei de Mesures Educatives Alternatives del CASG hi han passat 70 casos des del 2009
| 30 de març de 2016
12 menors garrotxins van cada any a tallers després d'haver-los enganxat consumint droga

Cada any, 12 menors garrotxins passen per penes alternatives després que els han enganxat consumint drogues, sobretot porros. És un goteig constant de famílies que entren voluntàriament a aquest programa i eviten pagar una multa que és d’un mínim de 600€. Des que es va posar en marxa ha atès a 70 persones i gaire bé totes han acabat bé.

Cannabis


Convertir una multa en una oportunitat educativa. En això consisteix el SMEASA, el servei de mesures educatives alternatives a la sanció administrativa del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Un programa que el 2009 es va posar en marxa a la comarca i que des d’aleshores segueix en marxa a la comarca i per on han passat ja 70 menors a qui han enganxat venent o consumint droga al carrer. Els joves segueixen una sèrie de sessions dins un taller d’hàbits saludables a canvi de no pagar la sanció. Aquesta és una manera de que els joves s’impliquin ja que de normal, la multa l’acaben pagant els pares. El tècnic de prevenció de drogodependències del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Enric Peláez, ha explicat a Ràdio Olot que dels 70 casos registrats, 69 han acabat tot el procés. L’objectiu del programa no seria evitar la reincidència sinó acompanyar el jove, especialment aquells que estan desconnectats de la societat.

Porros de pares, porros de fills

Des de la policia destaquen que aquest servei permet trencar tòpics com l’afany recaptador que es dóna a aquests cossos de seguretat. A més, esperen que a la família s’obri un espai de diàleg entre pares i fills. El cap de la Policia Municipal d’Olot, Ignasi López, ha aprofitat el programa ‘En Acció’ de Ràdio Olot per recordar que els porros d’abans eren més suaus i recorda que fumar-los sí que genera danys. Aquest és un programa voluntari i que han d’autoritzar els pares un cop se’ls explica que el seu fill era al carrer traficant o simplement fumant un porro. Si és menor, se’ls obra la porta a fer aquesta sèrie de tallers.

Com funciona?

En total, al Servei de mesures educatives alternatives a la sanció administrativa es fan un total de set sessions. A la primera hi assisteixen en una forma d’entrevista menor i família perquè es considera el més eficaç per veure com es pot encarrilar. Després hi ha tres sessions amb el menor i pares per separat i de manera confidencial i finalment una treball final en grup.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum