En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Monter preveu crear 100 llocs de treball a cavall de Besalú i Sant Ferriol

Embotits Monter preveu crear aquesta ocupació en el nou centre a Besalú. Aquesta setmana els tràmits urbanístics fan un pas definitiu. 
| 20 de gener de 2015
Monter preveu crear 100 llocs de treball a cavall de Besalú i Sant Ferriol

100 llocs de treball i una inversió de 12,5M€ per fer una planta de 15.000 metres quadrats. És el projecte de l’empresa Embotits Monter per a fer l’antiga Cargas Blancas a Besalú. Aquesta companyia que treballa exclusivament per a Mercadona, vol concentrar a aquesta nova fàbrica la producció de llescats en un futur proper. Aquesta setmana s’espera que els tràmits urbanístics s’aprovin definitivament.

Artur Mas visitant una planta de Monter (president.cat) 

Des del novembre que l’antiga Cargas Blancas de Besalú ha passat a la història. Es va enderrocar l’edifici d’aquesta antiga fàbrica que tenia com a trets distintius els dipòsits d’aigua que hi havia a dalt de tot. Ara aquesta potent indústria dels 60 donarà pas a una planta del sector carni: Embotits Monter hi vol traslladar la seva producció d’embotits llescats. Aquesta setmana, tal i com ha avançat a Ràdio Olot l’alcalde de Besalú Lluís Guinó, la Comissió d’Urbanisme de Girona aprova definitivament els canvis urbanístics que s’han fet.

Les obres que es poden desencallar amb aquest llum verda són l’urbanització dels vials d’accés i la instal·lació de serveis bàsics. A més, també se soterrarà la línia de baixa tensió que creua fins ara aquest espai. Pel què fa al tractament de residus, els assumirà la mateixa depuradora de Besalú que queda a la vora.

L’empresa, Embotits Monter, treballa de manera quasi exclusiva per a Mercadona, a qui li subministra aquests productes que es poden comprar a tots els seus centres arreu del país. A més, es preveu que la nova nau a Sant Ferriol i Besalú crearan un centenar de llocs de treball.

La nau és estratègica no només per l’impuls econòmic sinó perquè tanca l’expansió del sòl industrial de Besalú, A la zona nord del municipi en molts d’aquestes espais s’hi ha instal·lat serveis comercials i amb aquest fàbrica es tanca la zona entorn al Camp de les Forques, a la sortida del poble en sentit Banyoles.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum