En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

10.000 veïns d'Olot cridats a votar, a participar

La ciutat viurà a partir d'aquest dissabte la primera votació d’uns pressupostos participatius
| 4 de maig de 2018
10.000 veïns d'Olot cridats a votar, a participar

Gairebé 10.000 olotins estan cridats a les urnes a partir de demà. La ciutat viurà la primera votació d’uns pressupostos participatius. Els barris de Pequín, Sant Roc, Bonavista, Les Fonts i Batet hauran de decidir entre 15 propostes finals que s’han seleccionat de les 150 que han sorgit en el procés de deliberació. La votació serà únicament en línia i es podrà votar fins al 20 de maig. 

Imatge aèria de la ciutat (Vol de Coloms)


Un gegant per a Sant Roc, la recuperació del camí ral de Batet, l’impuls d’un grup de joves a Bonavista o promoure parcs públics als tres barris. Aquestes són quatre de les quinze propostes que demà es posaran a votació a través d’Internet. Amb el DNI a la mà i l’ordinador a davant els olotins podran votar per aquells projectes que més els hi agradin. Només ho podran fer els veïns dels cinc barris que estrenen el primer any de pressupostos participatius a Olot. Són Pequín, Les Fonts, Sant Roc, Bonavista i el poble de Batet. El 2019 i el 2020 la iniciativa arribarà a la resta de sectors de la ciutat. El regidor de Participació de l’Ajuntament d’Olot, Josep Maria Coma, explica com s’ha arribat fins aquí: "Fa tres mesos es van començar les reunions i taules deliberatives. A partir de 150 propostes inicials es van arribar a les quinze finals"

 

Un procés cohesionador

Durant tres mesos els veïns, entitats i tot tipus d’actors dels cinc barris han estat seleccionant i debatent les millors idees. Segons la responsable de l’empresa Resilience Earth, impulsora dels pressupostos participatius d’Olot, Erika Zarate, l’experiència viscuda fins ara també ha servit per cohesionar barris: "L'experiència va ser molt enriquidora. Vàrem observar molta cohesió social. Inicialment eren moltes propsotes de cada barri i al final van acabar sent propostes entre barris"

 

"Una participació entre 10 i 15% seria molt bon resultat"

La votació de les quinze propostes finalistes serà únicament per Internet. Durant les dues setmanes que durarà la votació, diferents dinamitzadors es mouran per als barris per facilitar la votació. L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, diu a aquesta emissora que si s’aconsegueix "entre un 10 i un 15% de participació", el procés ja serà un èxit. Això vol dir que entre 1.000 i 1.500 persones exerceixin el seu dret a vot.

La votació es farà en forma de cistella. El votant haurà d’anar seleccionant projectes fins a arribar a 100.000 euros. Les iniciatives que englobin més d’un barri tindran prioritat a l’hora de sortir guanyadores. El regidor de Participació diu que, de tot plegat, també n’han sortit idees i necessitats que l’Ajuntament "ha pogut recollir".

A partir de demà, la ciutat d’Olot continua el camí cap a un Ajuntament més obert i una ciutadania més activa. Per formar-ne part, només cal entrar a pressupostosparticipatius.olot.cat, escollir les propostes i votar. Els ciutadans parlen, la ciutat escolta.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum