En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

1 de cada 5 infants del món pateix algun tipus d’abús o maltractament

Ho diu la Organització Mundial de la Salut. Calen, doncs, mesures preventives per detectar-ho i combatre-ho
Aniol Puigvert | 22 de juny de 2022
1 de cada 5 infants del món pateix algun tipus d’abús o maltractament

Amb el pas del temps, els abusos rebuts en edats prematures acaben sortint a la superfície després d’una vida de patiment en silenci. Tot i que es va trencant, encara és un tema tabú del qual se’n parla molt poc i és per això que els més menuts no en tenen coneixement. L’Anna Rigat, psicòloga i pedagoga olotina, ha escrit un llibre que pretén informar i prevenir dels casos d’abusos sexuals a infants. ‘Resi, supervivent’ és el nom del conte, que té com a objectiu, explicar de la manera més entenedora possible com detectar si són víctimes d’abusos o maltractaments. En declaracions al ‘5 Minuts +’ de Ràdio Olot, l’autora del llibre explica el rerefons de l’obra.

Els protagonistes del conte són un arbre, que representa el cos i el cap de l’infant que ha patit l’acció.  Una representació del dolor i patiment que provoca un abús d’aquestes característiques. Després, apareix la gossa, que representaria la mare quan s’adona que l’arbre està dèbil. Òbviament, els abusos no estan explícitament incorporats en el llibre, tot i que hi ha algunes referències durant el transcurs de les pàgines. Com explica l’Anna Rigat, la finalitat principal és que el nen sàpiga què fer davant d’un possible abús.

Les dades de l’Organització Mundial de la Salut esgarrifen: 1 de cada 5 infants pateix algun tipus d’abús o maltractament. D’aquests, el 70% són nenes i un 30%, nens. Davant d’aquesta situació, cal molta prevenció.

Rigat recomana que dins el cercle familiar es parli dels abusos infantils als més petits el més aviat possible. I aquest llibre pot ser un bon suport per fer-ho.

També et pot interessar

El Museu dels Sants d’Olot entra a formar part de l’Àrea de Museus de la ciutat

L’Ajuntament ha decidit dissoldre la Fundació de la que depenia l’equipament cultural

Arrenca la sisena edició del Planestiueja’t

Ho farà aquest dissabte amb la Festa Familiar Solidària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum