En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

1 de cada 4 alumnes de primària considera que ha patit algun tipus d’assetjament escolar

En declaracions al programa ‘En Profunditat’ de Ràdio Olot, Francesc Sidera, explica que les dades d’assetjament entre alumnes d’educació primària és molt elevat
Roger Isern | 15 de novembre de 2022
1 de cada 4 alumnes de primària considera que ha patit algun tipus d’assetjament escolar

Dijous passat es va celebrar el dia internacional contra l’assetjament escolar. Un dia que no hauria d’existir sota cap concepte, però que malauradament té motius per celebrar-se a casa nostra. A Catalunya, nens i nenes pateixen diàriament assetjament escolar, ja sigui físic o psicològic dins o fora l’aula. Els estudis demostren en dades que l’assetjament és alt entre alumnes de primària. El professor adscrit de la Universitat de Girona, Francesc Sidera, ha explicat que l’assetjament escolar a Catalunya té unes dades elevades.

Tot un equip de persones juntament amb Francesc Sidera, per calcular la mostra es van utilitzar les dades disponibles a l’Abril de 2018 al Directori de centres educatius Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquestes dades informaven d’un total de 325.766 alumnes de 3r a 6è en les escoles de primària catalanes, de les quals 220.464 (67.68 %) del sector públic i 105.302 (32.32%) del sector privat.

El percentatge d’infants que en els dos últims mesos han estat víctimes d'assetjament en algunes de les seves modalitats és del 36% i de ciberassetjament el 4.6 %. Per altra banda, el percentatge d’agressors és del 14.7% i de ciberagressors del 1.6%. Sidera explica que les ajudes han de ser presents i de totes les parts.

Sidera també detalla que tenir mòbil augmenta quatre vegades més el risc de patir ciberassetjament mitjançant insults a través de les xarxes socials.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Educació també s'atura per exigir canvis en els decrets de plantilles, el currículum o el calendari

És el primer dia de vaga que segons Educació ha tingut un seguiment del 3,36% a les comarques gironines

Desè aniversari del projecte ‘Som Música’ a l’Escola Malagrida d’Olot

En aquest centre han convertit una simple assignatura en un element transversal que vehicula tota mena de coneixements que transmeten a primària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum