En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

1.200 pisos buits a la Garrotxa

5 de cada 6 pisos buits a la comarca no està previst posar-lo a la venda o en lloguer, segons denuncien els Indignats d'Olot. Aviat tenen judici per ocupar Cal Ganiveter.
| 9 d'octubre de 2012
1.200 pisos buits a la Garrotxa

Dels 1200 habitatges buits que actulament hi ha a la Garrotxa, només 200 estan en venta o lloguer. La resta són edificis semiabandonats que no utilitza ningú. És per això que l’Assemblea d’Indignats de la Garrotxa defensa l’ocupació d’aquests habitatges per part de famílies que han patit desnonaments. Un exemple n’és l’edifici de Can Ganiveter, al carrer dels Sastres d’Olot.

Foto d'El Punt Avui.

Fotogradia d'El Punt Avui

L’edifici de Can Ganiveter es va ocupar el novembre del 2011, aviat farà un any, i en aquell moment eren uns pisos semiabandonats i en males condicions que l’entitat bancària propietària utilitzava per especular, segons denuncia el col·lectiu. Sis famílies de dieferents nuclis familiars són els que actualment hi estan vivint i reclamen el dret a un habitatge digne.

Setmanes més tard d’aquesta ocupació de l’habitatge, l’entitat bancària propietària va decidir posar una denúncia contra les persones que havien entrat a viure a l’edifici de Can Ganiveter. El dret del propietari i la defensa del dret d’habitatge reconegut a la Carta dels Drets Humans i a la Constitució Espanyola són els dos arguments que xocaran durant la vista oral de la setmana que ve.

Cada dia vuit famílies són desnonades a la demarcació de Girona i que per tant es queden sense habitatge, tot i haver de continuar pagant l’hipoteca. Una situació injusta segons l’Associació i que justifica el seu suport a ocupar habitatges semiabandonats.  

El procés de Can Ganiveter és només un exemple dels molts que hi ha a la demarcació de Girona. L’Associació d’Indignats de la Garrotxa confia en què el jutge entendrà la situació d’aquestes famílies i no es plantegen què podria passar en cas que se’ls obligués a abandonar l’edifici del carrer dels Sastres.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum