En directe
La Tertúlia
amb Anna Prat

1.200 pisos buits a la Garrotxa

5 de cada 6 pisos buits a la comarca no està previst posar-lo a la venda o en lloguer, segons denuncien els Indignats d'Olot. Aviat tenen judici per ocupar Cal Ganiveter.
| 9 d'octubre de 2012
1.200 pisos buits a la Garrotxa

Dels 1200 habitatges buits que actulament hi ha a la Garrotxa, només 200 estan en venta o lloguer. La resta són edificis semiabandonats que no utilitza ningú. És per això que l’Assemblea d’Indignats de la Garrotxa defensa l’ocupació d’aquests habitatges per part de famílies que han patit desnonaments. Un exemple n’és l’edifici de Can Ganiveter, al carrer dels Sastres d’Olot.

Foto d'El Punt Avui.

Fotogradia d'El Punt Avui

L’edifici de Can Ganiveter es va ocupar el novembre del 2011, aviat farà un any, i en aquell moment eren uns pisos semiabandonats i en males condicions que l’entitat bancària propietària utilitzava per especular, segons denuncia el col·lectiu. Sis famílies de dieferents nuclis familiars són els que actualment hi estan vivint i reclamen el dret a un habitatge digne.

Setmanes més tard d’aquesta ocupació de l’habitatge, l’entitat bancària propietària va decidir posar una denúncia contra les persones que havien entrat a viure a l’edifici de Can Ganiveter. El dret del propietari i la defensa del dret d’habitatge reconegut a la Carta dels Drets Humans i a la Constitució Espanyola són els dos arguments que xocaran durant la vista oral de la setmana que ve.

Cada dia vuit famílies són desnonades a la demarcació de Girona i que per tant es queden sense habitatge, tot i haver de continuar pagant l’hipoteca. Una situació injusta segons l’Associació i que justifica el seu suport a ocupar habitatges semiabandonats.  

El procés de Can Ganiveter és només un exemple dels molts que hi ha a la demarcació de Girona. L’Associació d’Indignats de la Garrotxa confia en què el jutge entendrà la situació d’aquestes famílies i no es plantegen què podria passar en cas que se’ls obligués a abandonar l’edifici del carrer dels Sastres.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Resum de l'any 2021, l'any en què tot torna

La pandèmia torna a centrar el resum de l'any de Ràdio Olot

Ràdio Olot llança un espot publicitari que posa l’accent en la quotidianitat de l’emissora

Es pot veure a les xarxes socials i es projectarà als cinemes d’Olot abans de cada sessió

Estàs escoltant


Volum