En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

0'5M€ extres per Olot

L’Ajuntament d’Olot podrà invertir a la ciutat més de 0'5 M€ del previst. Es destinaran a promoció econòmica, seguretat viària i esport.
| 1 d'octubre de 2013
0'5M€ extres per Olot

L’Ajuntament d’Olot podrà invertir més de mig milió d’euros del previst en diferents actuacions de la ciutat. El motiu principal és que l’Estat ha ingressat més diners dels esperats i això farà possible, entre d’altres, la Fira Orígens, l’eliminació d’un punt negre de la circulació o les primeres obres de millora a l’Estadi Municipal.

JORDI ALTESA | L’Ajuntament podrà destinar un total de 519.000€ que no tenia previstos en els comptes d’aquest 2013. Pràcticament la meitat d’aquests diners, 221.000€, provenen de l’Estat. El Consistori va fer una previsió del que rebria per part del Govern Central que ha estat finalment inferior a la real. Ara, la majoria d’aquests diners es destinaran a inversions. El regidor d’Hisenda, Josep Gelis, ha explicat que "a banda de l’increment de les aportacions de l’Estat, aquests diners vénen d’haver gastat menys en el capítol de personal i pels diners que van sobrar de l’any passat".

D’aquest mig milió d’euros afegits en surtiran algunes inversions. Per una banda, la Fira Orígens d’aquest octubre. Aquesta fira estava pensada per a fer-se cada dos anys però el seu èxit va plantejar el fet de fer-la anual i li faltava una partida pressupostària. També es comprarà un edifici de l’Avinguda Sant Joan de les Abadesses que s’enderrocarà per a eliminar un punt negre en la circulació. A més, se sumen 50.000€ als que ja estaven previstos per a millorar els vestuaris de l’Estadi Municipal. Alguns diners també van a pagar quotes del Pla de Rebaixinc, algunes expropiacions, o a crear un espai d’esbarjo a la zona dels 4 cantons, a Sant Ferriol.

Aquesta modificació del pressupost ha passat pel ple de l’Ajuntament d’Olot i tot i que no ha tingut cap vot en contra, sí que ha sumat alguna abstenció de les forces polítiques que no comparteixen el destí d’aquests diners.  

Aquests dubtes els ha expressat per exemple el PSC, el principal grup a l’oposició. Consideren que és una modificació “molt agosarada” que no respon a un objectiu clar i que serveix només “per a tapar forats”. El portaveu socialista, Josep Guix, considera que "s’hauria d’haver guardat part d’aquests diners pel pressupost del 2014". Els socialistes també van qüestionar que es destinessin diners en fer actuacions en un solar privat, en referència a l’àrea d’esbarjo que es vol fer a la zona dels 4 cantons, a Sant Ferriol. L’abstenció també va ser l’opció triada per Plataforma per Catalunya. El seu portaveu, Ignasi Mulleras, ha assegurat que l’ha "sobtat l’elevat import". Mulleras confia en què "no hi ha cap risc financer" però opta per l’abstenció "per no haver pogut estudiar a fons les partides".

Esquerra Republicana es mostra preocupada per la dependència i incertesa que suposa per les arques municipals dependre dels ingressos de l’Estat. El portaveu republicà, Pere Gómez, ha expressat el seu suport en les grans actuacions previstes per aquesta ampliació del pressupost del Consistori.

La portaveu del Partit Popular, Júlia Sala, ha expressat alguns dubtes sobre algunes partides, però ha compartit el global de les inversions que ha considerat “coherents”.

Sobre aquest increment de les despeses, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ho contextualitza amb les previsions que fan dels diners que rebran de l’Estat i que es va quedar per sota del previst. Per això, li vol donar un caràcter "normal" a aquesta decisió.

Una modificació del pressupost que arriba just abans que, el mes que ve, l’Ajuntament d’Olot aprovi els comptes per al proper 2014. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum