En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

A Olot no s'ha posat cap multa un banc per tenir pisos buits

L'Ajuntament d'Olot no ha posat cap multa a un banc per tenir pisos buits a la ciutat. Entén que no és la manera més efectiva de solucionar els problemes. 
| 18 de desembre de 2014
A Olot no s'ha posat cap multa  un banc per tenir pisos buits

L’Ajuntament d’Olot encara no ha multat a cap banc per tenir pisos buits sense ocupar a la ciutat perquè creu que no és la millor manera d’augmentar la bossa de lloguer social. La PAH li reclama actuacions perquè hi ha famílies que no poden fer front al lloguer.

Un moment del ple d'aquest dijous al vespre (@PAH_Garrotxa)

Ni a Olot ni a pràcticament enlloc de Catalunya un banc ha tingut una multa per tenir pisos buits sense fer-hi res. Tot i que fa aproximadament un any es van aprovar mocions en aquest sentit als plens municipals de diferents llocs de Catalunya, les úniques sancions han estat a Terrassa i a Girona. Una realitat que ha denunciat PAH Garrotxa lamentant que hi hagi bancs com Bankia que els hagin dit que no tenen ni idea dels pisos buits que hi ha a la capital de la Garrotxa.

L’equip de govern ha reconegut que no ha posat multa ni ha obert cap expedient a cap banc ni gran propietari per tenir un estoc de pisos buits i sense posar a lloguer. La regidora d’habitatge, Anna Maria Linares, ha argumentat que la via sancionadora no és la més efectiva perquè els bancs actuïn. Olot té més de 1.300 habitatges buits segons les últimes dades, el que suposa un 8% del total de pisos. La pregunta a l’equip de govern s’ha fet en el tram final del ple d’aquest mes de desembre, l’últim de l’any. Una reunió de pur tràmit on s’han tractat sobretot temes de caràcter organitzatiu i intern.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant


Volum