En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'EspaiZero aconsegueix mantenir durant un any a zero el consum d'energia de les seves oficines i ara volen anar cap a l'automatització.
| 29 d'abril de 2014
0€

Un any sencer sense pagar ni un euro per la factura de la llum. És el que han assolit 20 persones i 20 sistemes energètics a Olot en una iniciativa pionera. Ara el repte és fer-los intel·ligent i que entre ells interactuïn sense control humà. Una directiva europea diu que d’aquí 5 anys tots els nous edificis hauran de tenir un cost zero en energia.

Un panell informatiu dóna detalls del consum de l'Espai Zero.

JORDI ALTESA | La factura de la llum que han pagat els últims 12 mesos a les oficines de Wattia puja a 0€. Una fita assolida amb 20 sistemes d’eficiència energètica que han climatitzat i il·luminat els 200 metres quadrats de l’Espai Zero, les oficines del grup que han servit de conillet d’índies. D’aquests 20 elements, la meitat ja funcionen automàtics i la resta han de ser controlats. Ara el repte, segons ha explicat el soci fundador de Wattia Fran Comino,  és que aquesta orquestra de sistemes funcioni sense director i sense desafinar.  Un nou repte que se suma al ja assolit amb aquest consum zero en tot un any. Fran Comino ha explicat que l’Espai Zero ja ha atret uns 1.500 visitants. Diuen que a ells no els preocupa que puguin agafar idees que han desenvolupat, ja que cal avançar cap a l’eficiència energètica.

Aquesta investigació és una mostra de les cases del futur relativament immediat. Una directiva de la Unió Europea diu que el 2020 tots els nous edificis han de gastar zero en energia. Per tant, aquest espai de 200 metres quadrats és un avançament del que veurem com a norma d’aquí a 5 anys arreu de la Unió.

L’Espai Zero de Wattia està ubicat al carrer Bòsnia d’Olot. A banda d’aquesta espai per a provar sistemes estan treballant amb desenvolupar diferents projectes que permetin gastar menys i millor l’energia.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum