En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Barri Vell d'Olot necessita un nou pla després de fer-ne un diagnòstic

És la conclusió a què arriben les diferents parts que han participat al ‘Som Aquí’ de Ràdio Olot
| 27 d'octubre de 2016
El Barri Vell d'Olot necessita un nou pla després de fer-ne un diagnòstic

Un pla que tingui cohesió de les forces polítiques per garantir-ne la continuïtat però també per part dels diferents veïns. És la conclusió a què arriben les diferents parts que han participat al ‘Som Aquí’ de Ràdio Olot. Més enllà dels retrets, creuen que cal donar una imatge en positiu i que ressalti el potencial del barri.  

som-aqui-barri-vell

Un dels moments del debat de Ràdio Olot a l'Escola d'Art

Tots els convidats al ‘Som Aquí’ admeten que el Barri té mancances i que ha perdut la brillantor que havia tingut temps enrere. Totes les parts entenen que hi ha molta feina per fer en temes urbanístics i de rehabilitació de pisos però no només és això. El representant de l’Ajuntament d’Olot al debat, Estanis Vayreda, assegura que revisaran el Pla de Barris i que per ell el que es tracta és de fer atractiu el barri.

Tot i això, la gestió dels ajuntaments tant en l’etapa Sacrest com en la de Corominas s’ha considerat insuficient o desafortunada des del punt de vista de veïns i des de l’Escola d’Art. En el cas de l’actual govern, se’ls ha retret que no tinguin el barri entre les seves prioritats i que mentre aquest any s’ha pintat només la façana del centre educatiu, s’han gastat més d’un milió d’euros en camps de futbol. Des de l’associació de veïns, David Juvanteny, demana fer una radiografia de la situació real del Barri i començar-hi a treballar posant l’accent amb l’assignatura pendent de Can Sacrest.

L’Escola continua sent el centre on pivota aquesta zona. El seu director, Toni López, ha quantificat que l’Illa del Carme suposa un 18% de la superfície de la zona del barri. Assegura que no són la solució a tot perquè només poden generar activitat de matí però reclama aprofitar l’oportunitat que es genera.

El regidor d’urbanisme que va tirar endavant el Pla de Barris que va suposar invertir 7,2M€ lamenta que amb la crisi i el canvi de govern es va alterar les prioritats d’actuacions. Joan Albesa posa com a exemple que s’havia de fer un viver d’empreses a Ca la Boera enlloc de gastar-los a Can Montsà. Tot i això, diu que s’ha de deixar enrere una etapa pessimista per convèncer a nous veïns.

El ‘Som Aquí’ és el primer programa que s’emet en vídeo de Ràdio Olot i el primer ha estat seguit a través del Facebook per gairebé mig miler de persones.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum