En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Batalla de les Flors torna a créixer en nombre de carrosses i s’acosta a les xifres idònies pels seus organitzadors

La Batalla de les Flors aquest any serà el 10 de setembre, el dissabte de Festes del Tura
| 30 d'agost de 2016
La Batalla de les Flors torna a créixer en nombre de carrosses i s’acosta a les xifres idònies pels seus organitzadors

Aquest acte de les Festes del Tura celebra dues dècades des que l’organitza aquesta entitat, que lamenta que per ara el consistori no li hagi donat un pla B en cas de pluja. Un any més, Tavi Algueró torna a ser l’autor de les litografies del ‘farandulàrium’.

batalla flors 2016
Litografia de les Batalles de les Flors (Jordi Altesa)

Després de tocar fons l’any passat amb set carrosses i patir per la supervivència de l’acte, aquest any ha crescut el nombre de carrosses participants a la batalla de les Flors de les Festes del Tura d’Olot. Seran un total de deu les colles participants a aquesta edició, que serà la que fa 20 des que l’organitza el CIT. Hi seran els Animadors de la Garrotxa, els Gínjols d’en Bas, la Santjoanenca, la Carnavàlia de la Garrotxa, els Marxosos de Santa Pau, els Marrinxos, els Almogàvers garrotxins, Flor de Fajol, la Carnavelesca i els Titots. El president del CIT, Josep Andrés, ha explicat que volen separar aquest acte del carnaval i per això mantenen que les carrosses es facin amb flors de paper malgrat la complicació que suposa.

La Batalla de les Flors aquest any serà el 10 de setembre, el dissabte de Festes del Tura, i amb un jurat format un cop més per membres de les diferents colles que faran les votacions. Malgrat que des del CIT estan contents per haver pogut recuperar el recorregut original, lamenten que l’Ajuntament per ara no els ha donat un pla B per si aquest any la pluja torna a fer acte de presència.

Un dels clàssics del CIT durant les Festes del Tura és l’edició d’una altra litografia del ‘Farnadulàrium, l’anecdotari fantàstic olotí’. La primera va ser el 2002 i aquest any en sortirà la quinzena. L’eix vertebral és la faràndula olotina però també fets d’actualitat com ha detallat el seu autor, Tavi Algueró.

La tirada d’aquestes litografies és de 1.600 exemplars, totes firmades i numerades.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum