Lobo Marley defensa que la reintroducció dels llops permetria controlar la plaga de senglars i cabirols
Demanen valentia als polítics i que deixen de prendre decisions pensant amb "Caputxeta Vermella"
| 1 de juny de 2016
La reintroducció de llops per acabar amb la plaga d’animals com els senglars i els cabirols. És una de les propostes que hi ha a sobre de la taula per fer front a la presència d’aquests animals mentre la pràctica de la caça va en decadència. És la proposta d’algunes entitats que defensen el llop i que demanen valentia als polítics per a fer-ho.
Aquesta setmana a Salas, un conseyu d’Astúries, hi va aparèixer el cap d’un llop decapitat penjant d’una senyal de trànsit del poble. És un símptoma de que la presència d’aquest animal espanta i no sempre agrada i la proposta que fan els defensors dels llops demanaria de temps i de pedagogia. Tot i això, des d’associacions d’àmbit estatal entenen que a llocs com la Garrotxa i tota la demarcació de Girona es podria considerar la seva reintroducció per acabar amb el problema del senglar i cada cop més del cabirol. Ho defensen alguns experts i també els partidaris de la seva reintroducció. El president d’una de les principals associacions estatals, Luis María Domínguez de Lobo Marley, creu que cal fer-ho per posar a ratlla l’ecosistema amb depredadors d’aquestes espècies. Domínguez assenyala que amb la seva presència n’hi haurà prou per a millorar la situació.
El president de Lobo Marley, Luis Maria Domínguez
A hores d’ara es calcula que a tota la demarcació de Girona hi pot haver un o dos llops a la Cerdanya o el Ripollès. La reintroducció del llop és una experiència que s’està fent a Alemanya i a altres zones d’Europa amb èxit. En una entrevista a Ràdio Olot, Luis María Domínguez, creu que a Espanya caldria experimentar per a fer-ho possible i que caldrien polítics valents. A banda de reticències com les del sector ramader, també creu que cal prendre decisions sense pensar amb contes infantils com la Caputxeta Vermella.
La protecció del Duero
A l’Estat hi ha una frontera simbòlica en la protecció de l’animal i que la marca l’orografia del riu Duero. Al sud, l’espècie està protegida i no es pot caçar mentre que al nord sí. La política que s’està fent amb el llop segons Domínguez és denunciable i parla al ‘Via Oral’ de corrupció. Assegura que es paguen 10.000€ per cada llop mort.
Els polítics es barallen
El llop es també motiu de confrontació política. En la curta legislatura espanyola que hem deixat enrere, Podemos va entrar una moció que demanava augmentar-ne el grau de protecció. De mentre, els ministres d’agricultura del PP (primer Miguel Arias Cañete i després Isabel García Tejerina) han demanat vàries vegades a la Unió Europea eliminar la frontera del riu i que es pugui caçar per igual a banda i banda.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Galetes estrictament necessàries
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Llistat galetes (nom - duració - finalitat):
moove_gdpr_popup - 1 any - Guarda informació sobre l'acceptació de cookies
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.
Galetes Analítiques
Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.
El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.
Llistat galetes (nom - duració - finalitat):
_ga - 2 anys - s'utilitza per a distingir usuaris _gat - 1 minut - s'utilitza per a limitar el percentatge de solicituds _gid - 24 hores- s'utilitza per a distingir usuaris
Activeu primer les galetes estrictament necessàries perquè puguem desar les preferències!