En directe
L'Informatiu
amb Roger Isern

Un estiu a Olot i rodalies amb més abelles i mosquit tigre

Ho ha explicat el regidor de Medi Ambient que ha assegurat que hi ha
| 25 de maig de 2016
Un estiu a Olot i rodalies amb més abelles i mosquit tigre

Frenar l’expansió del mosquit és una de les prioritats de l’àrea de Medi Ambient juntament amb fomentar el reciclatge.

Retirada de ruscos al Firal (Jordi Altesa)

La retirada d'un dels eixams al Firal (Jordi Altesa) 

El poc fred sumat amb la pluja de les darreres setmanes pot haver estat un còctel que ens pot fer dormir tot l’estiu amb les finestres tancades. El motiu és que el poc fred ha beneficiat la presència d’abelles, fins la setmana passada es van retirar 22 eixams, i que l’aigua si queda estancada és caldo de cultiu per la reproducció del mosquit tigre que fa les picades més fortes que el mosquit de tota la vida. Ho ha ressaltat a Ràdio Olot el regidor de Medi Ambient, Josep Guix.

Frenar l'expansió del mosquit

Més de 60 persones han recollit fins ara al SIGMA, el consorci de Medi Ambient i Salut Pública, una tela de mosquitera gratuïta per tal de tapar els bidons d’aigua que hi ha a les diferents zones d’hort de la ciutat.

Patrulla de reciclatge

Aquest és un dels reptes de la regidoria de Medi Ambient que se suma al del reciclatge. La setmana passada, l’alcalde d’Olot explicava al Fil Directe de Ràdio Olot que la taxa pujaria perquè reciclem poc i malament. Per això Guix ha explicat que estan fent una feina de formigueta detectant els errors i que ell mateix volta els diumenges per Olot a espiar els contenidors on hi ha incidències per avisar-ne a la comunitat.

Una altra de les actuacions que es farà en reciclatge és millorar-lo a les escoles, pensant sobretot en les festes de finals de curs. Aquesta va ser una de les peticions que el Consell de la Infància va traslladar a l’Ajuntament d’Olot a principis d’any.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
L'Informatiu


Volum