En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Sant Feliu té un pla B si el Ministeri de Cultura no posa 0,5M€ pel centre de la faràndula

La provisionalitat del govern Rajoy durant dues eleccions fa que els fons estiguin aturats
| 17 de maig de 2016
Sant Feliu té un pla B si el Ministeri de Cultura no posa 0,5M€ pel centre de la faràndula

Després de celebrar la seva Festa Major aquest cap de setmana, Sant Feliu continua buscant finançament per poder fer el centre d’interpretació de la faràndula local. L’alcalde admet que està parat perquè volien diners del Ministeri però tenen un pla B per tirar-ho endavant amb la Generalitat i la Diputació. La tradició dels cavallets, els Gegants i la faràndula i el seu ball està ben arrelada a Sant Feliu.

Mulassa Sant Feliu

L’agost passat, l’Ajuntament de Sant Feliu va anunciar que demanarien mig milió d’euros al Ministeri de Cultura per fer un Centre d’Interpretació de la Faràndula Local i que aglutinés també el passat remença local. L’alcalde ha admès al ‘Teló de Fons’ de Ràdio Olot que, mentre al Govern de Madrid està en funcions, el projecte està parat. Tot i això, Joan Casas contempla un pla B que és que els diners puguin venir de la Diputació de Girona i la Generalitat. Potser per això, el conseller de cultura Santi Vila va fer el pregó de la festa el passat divendres. La intenció de Casas és difondre la dansa i també convertir-ho en un atractiu turístic.

Repàs històric 

La tradició del Ball de Cavallets de Sant Feliu està arrelada al poble i els nens ho van aprenent. Casas ho compara amb la passió que desperten els nans, gegants i cavallets a Olot.

El Ball de cavallets de Sant Feliu va ser declarats Festa tradicional d’interès nacional el 1999. Les primeres referències del ball es remunten al segle XVIII. Consta de quatre danses o moviments diferents  com són el ball Pla, el contrapàs, la sardana curta i el Mata-degolla, que és el que ha donat nom al global del ball. Els “pescallunes” per veure el Mata-degolla representat hauran d’esperar ja a la Festa de l’any que ve perquè hi ha tres representacions anuals i totes es fan durant la festa que coincideix amb la segona pasqua.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum