En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els jaciments de la Dou i l'Aubert de la Vall d'en Bas entren al campus de la UAB

El de la Dou és un dels més destacats del país per estar datat del bronze final
| 9 de març de 2016
Els jaciments de la Dou i l'Aubert de la Vall d'en Bas entren al campus de la UAB

Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona s’encarregaran de les excavacions arqueològiques a la Vall d’en Bas. Ho faran sobretot per l’interès que hi ha amb el jaciment de la Dou que omple un buit d’informació sobre una etapa de la prehistòria a Catalunya, la part final de l’edat de bronze. El consistori espera conèixer millor el seu passat, poder-lo posar en valor i també rebre subvencions de programes internacionals. Jaciment arqueòlogic de la Dou (Xevi Collell) (2)

El jaciment de la Dou (Xevi Collell) 

2 dels 5 jaciments de la Vall d’en Bas han passat a formar part del grup de campus d’arqueologia i paleontologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, on ja hi ha el parc de la Draga de Banyoles. D’aquesta manera, la recerca sobre els jaciments de la Dou i l’Aubert jugaran a la primera divisió de les excavacions que es fan al nostre país. El museòleg de la Vall, Xevi Collell, ha explicat que ha estat precisament l’interès acadèmic en el primer el que ha permet entrar en aquest club selecte.

Amb aquest acord que ha firmat l’Ajuntament de la Vall amb l’Autònoma, seran els estudiants d’arqueologia del centre universitari els que dirigiran les excavacions i en marcaran els objectius. A més, el consistori podrà optar a subvencions de programes internacionals i posar en valor el seu antic patrimoni.

Dins del CORE Patrimoni Cultural

A banda, també entra a formar part de la xarxa de treball de CORE Patrimoni cultural de la Universitat on hi ha diferents departaments universitaris. Aquest estiu ja estan confirmades excavacions als dos jaciments. El calendari encara està per tancar però segons Collell s’espera que es pugui aprofundir més en el passat de la Vall.

Confirmades excavacions

A banda d’aquests jaciments de la Vall d’en Bas, també formen part d’aquests campus d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona la ja citada Draga de Banyoles, la Torre Llauder de Mataró, la Roca dels Bous a la Noguera, les mines prehistòriques de Gavà i el Castellfollit de Bolvir. Dels cinc jaciments arqueològics que es coneixen a la Vall d’en Bas, només tres se segueixen estudiant.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum