En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Un 1% dels usuaris són els que mantenen viva la viquipèdia

La versió en català de la Viquipèdia és líder al món en els 1.000 articles claus
| 10 de febrer de 2016
Un 1% dels usuaris són els que mantenen viva la viquipèdia

La versió en català de la wikipèdia és la segona edició més antiga del món i una de les que té els continguts bàsics més elaborats. De fet, és la dissetena més usada en aquesta enciclopèdia que ha esdevingut una nova Torre de Babel virtual. Tot gràcies a un percentatge molt petit que són els que fan quasi tota la feina.

wikipedia

La versió en català de la Viquipèdia és líder al món en els 1.000 articles claus, aquells que es consideren que són bàsics i que cal que les edicions tinguin de manera predominant el més complerts possible. Tot això, quan aquesta pàgina en català va camí dels quinze anys d’història, un aniversari pràcticament igual al de l’enciclopèdia en línia i que ha absorbit totes les cerques en paper o en d’altres edicions virtuals que hi havia abans a Internet. Un mèrit a més de pocs ja que es calcula que només un 1% dels usuaris són els especialment actius i compromesos. Ho ha explicat al ‘Via Oral’ de Ràdio Olot un dels membres de l’associació de voluntaris Amical Wikimedia, Ivan Beà.

Tot plegat a més en una enciclopèdia sense ànim de lucre i que no reconeix l’autor dels textos. Tot i això, Beà creu que entre les claus del seu èxit hi ha factors com la gratuïtat, que sigui popular i que hi hagi una comunitat al darrere implicada. Una comunitat que fa que els articles a vegades neixin després de llargs processos de debat.A hores d’ara la WIkipèdia té 286 edicions diferents corresponent a 286 llengües. De totes aquestes, la viquipèdia catalana ocupa el lloc 17 en nombre d’articles i es planteja, coincidint amb els seus 15 anys, arribar al mig milió d’articles.


Recupera el 'Via Oral' dedicat a la viquipèdia


 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant


Volum