En directe
Tercer Temps
amb David Planella

Detecten amb georadar restes de l'església anterior al monestir de Sant Pere de Besalú

Tot apunta que es tractaria de fragments de murs de l'edifici de finals del segle X i inicis del segle XI
| 21 de gener de 2016
Detecten amb georadar restes de l'església anterior al monestir de Sant Pere de Besalú

Són encara resultats preliminars, falta la confirmació dels arqueòlegs un cop analitzades totes les dades, però tot apunta que es tractaria de fragments de murs de l'edifici de finals del segle X i inicis del segle XI.

El monestir de Sant Pere de Besalú on un georadar ha detectat restes del que podria ser l'esglèsia del segle X anterior a l'actual edifici. Pla general de la façana. Imatge d'aquest 20 de gener del 2016. (Horitzontal)

Un estudi de georadar ve a ser com un escaneig del subsòl amb mapes detallats a diferents profunditats de les restes arqueològiques que hi poden haver sense necessitat de fer una excavació al sòl. Això és el que ha fet un equip d'experts a l'actual monestir de sant Pere de Besalú amb l'empresa SOT Prospecció Arqueològica al capdavant. Buscaven restes de l'antiga església que va precedir aquest monestir del segle XII i els resultats preliminars són positius. L'arqueòleg Roger Sala avança que han detectat murs de més d'un metre amb el georadar.

L'equip d'experts també ha rastrejat un solar agrícola a les afores del municipi per localitzar l'antic cementiri jueu, un emplaçament que a dia d'avui encara és una incògnita. L'arqueòleg Joan Frigola diu que si es troben les restes d’aquest cementiri no s'excavarà.

La descoberta d'una gran ossera al centre de la nau que podria haver-se utilitzat per enterrar-hi els monjos de la comunitat fins a inicis del segle XIX ha estat una altra dada destacada en la prospecció feta en aquest espai.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant


Volum