En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

El Parc Natural de la Zona Volcànica cultiva arbres fruiters per evitar que desapareguin

Han començat un projecte que involucra escolars a anar al mercat a comprar pomes i fer-ne compota
| 10 de novembre de 2015
El Parc Natural de la Zona Volcànica cultiva arbres fruiters per evitar que desapareguin

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa cultiva en 31.000 metres quadrats arbres fruiters de varietats pròpies de la zona per evitar que desapareguin. Ara, per tal que la tradició perduri, han començat un projecte que involucra escolars a anar al mercat a comprar pomes i fer-ne compota.

pomes nens mercat

Els escolars, al mercat (Jordi Altesa)

El Centre de Conservació de Plantes Cultivades de Can Jordà es va crear el 1991 i té quatre parcel·les diferents on es cultiven diferents varietats d’arbres fruiters, on destaquen per exemple els pomers. D’arbres, n’hi ha un total de 263. Un cop floreixen, des de l’associació ecologista de productors agroecològics de la Garrotxa el Tràmec, les recullen i les posen a la venda a les seves parades al mercat de Besalú, la Canya, Olot, Mieres i Banyoles. Ara s’ha fet un pas més i s’ha incorporat el projecte ‘km 0 a les escoles’, on participa l’escola Bisaroques. El director del Parc Natural, Xavier Puig, ha explicat en què consisteix el projecte.

Aquest dilluns, els nens de l’escola Bisaroques han anat al mercat a comprar pomes i aquesta setmana aniran fent activitats com visitar les parcel·les on hi ha els arbres fruiters del Parc Natural per acabar fent compota amb les pomes recollides. Tot, perquè el sabor i tradició darrere d’aquests fruiters no es perdi.

Entre les varietats de pomes de la Garrotxa que es mantenen al centre de Can Jordà hi ha la reineta daurada, la de xampanya o la terrera.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant


Volum