En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Pla Especial de l'Alta Garrotxa continua esperant 4 anys després

El territori no entén perquè tarda tan la Generalitat ja que assegura que l'aprovació inicial "no li costa diners".
| 9 de febrer de 2015
El Pla Especial de l'Alta Garrotxa continua esperant 4 anys després

Ni rastre del Pla Especial de l’Alta Garrotxa. Fa 4 anys que la Generalitat té guardat en un calaix aquesta eina important per regular les activitats que es fan en els 329 quilòmetres quadrats d’espai natural protegit. El territori està molest perquè tirar-ho endavant no li suposa gastar més diners al Govern i ja temen que no s’aprovarà abans no s’acabi la legislatura.

Alta Garroxa

Perspectiva de l'Alta Garrotxa des de Sant Joan de Bussols (elcami.cat) 

El Pla Especial de l’Alta Garrotxa són les normes i mentre la Generalitat no fa el pas, el joc està aturat amb temes com la recuperació de conreus i activitats econòmiques com un restaurant. Des del 2010 que el Consorci de l’Alta Garrotxa va presentar el projecte a la Generalitat i des d’aleshores el dossier no fa el primer pas que és l’aprovació inicial. Un retard que no s’expliquen alcaldes com el de Sales de Llierca, Miquel Palomeras, perquè no és una qüestió de diners.

El què demanen des de Sales és que almenys es faci l’aprovació inicial d’aquest Pla Especial redactat al llarg del 2010 per començar a fer una anàlisi global des del sector i avançar. A l’espera d’això, en pengen propostes de restauració o de recuperació de conreus. Palomeras explica que ja fa temps que els diuen que “al proper desembre es farà l’aprovació” però passen els anys i de moment no és així. Ara, amb les eleccions a la cantonada ja es tem que el Pla no s’aprovi fins a la legislatura que ve. D’aquesta manera, l’aprovació inicial del Pla Especial ja sumaria 5 anys de retard. Per això per l’alcalde de Sales, i antic president del Consorci de l’Alta Garrotxa, comença a veure complicada l’aprovació abans no es dissolgui el Parlament al juliol.

La previsió inicial era que el Pla Especial s’aprovés de manera definitiva al 2012, però a principis del 2015 no hi ha ni tan sols l’aprovació inicial per part del Departament responsable: el d’Agricultura.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum