En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Recuperar el silenci

Un estudi proposa diferents mesures per reduir el soroll que envolta la Fageda d'en Jordà per millorar la qualitat de la visita.
| 16 de juny de 2014
Recuperar el silenci

Un estudi proposa instal·lar pantalles acústiques a la carretera que passa per la Fageda d’en Jordà per reduir-ne el soroll i oferir una visita més tranquil·la De moment però, el Parc Natural de la Zona Volcànica només preveu conscienciar als visitants de la importància del silenci.

Una estampa de la Fageda d'en Jordà (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | La Fageda d’en Jordà rep al voltant de mig milió de visitants anuals, moltes d’ellEs concentrades en alguns caps de setmana. El paisatge és el mateix però el xivarri consideren que treu atractiu i qualitat a la visita. Els visitants són només un dels motius del soroll que se sent a la Fageda però també n’hi ha d’altres com la carretera. Per això, els autors de l’estudi sobre com millorar el silenci aposten per instal·lar pantalles acústiques dividides en tres trams de 700 metres. Tot i això, segons ha explicat Josep Maria Mallarach, les mesures més complicades poden ser les que exigeixen un canvi de l’actitud del visitant. Aquesta proposta però demanda d’un pressupost més elevat i per tant de moment no es farà. També n’hi ha d’altres que aposten per insonoritzar les granges properes i organitzar busos turístics per als visitants que té l’espai. Una de les que vol tirar endavant el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i que afecta als valors culturals són les activitats de conscienciació als visitants que passen pel Centre d’atenció de Can Serra.

L’estudi també inclou una anàlisi de les causes del soroll que hi ha a la Fageda d’en Jordà. Calculen que la pista forestal que travessa aquest bosc la fan servir uns 400 cotxes cada dia, una xifra que pot ser superior el cap de setmana, ja que hi ha grups que aprofiten per visitar la cooperativa La Fageda. També calculen que a la GI-524 hi circulen uns 5.000 vehicles diaris.

La intenció que té aquest projecte és la de buscar un silenci semblant al que es pot donar al Parc dels Aiguamolls de l’Empordà. En aquest espai, a banda de senyals que recorden la importància del silenci, fa que els ànecs i altra fauna no actuïn amb normalitat en cas de massa fressa i no es deixin veure.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum