En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Competents

L'orientació per competències duplica les possibilitats de trobar feina, segons les dades de l'Àrea d'Ocupació de l'Ajuntament d'Olot.
| 13 de juny de 2014
Competents

L’orientació per competències duplica les possibilitats de trobar feina. És el que diuen les dades de l’Oficina d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot. Des de fa uns anys es va posar en marxa aquest canvi per tal de valorar la gent per les seves capacitats més que pels seus coneixements. A més, asseguren que últimament les ofertes laborals han crescut.

JORDI ALTESA | Segons les dades de l’Ajuntament d’Olot, la taxa d’inserció aquest 2014 de persones que han fet orientació per competències és d’un 38%. Els que ho fan pel mètode tradicional tenen una taxa de quasi la meitat: un 21%.  En total, són 75 les persones que han trobat feina amb aquest mètode.

El canvi no només afecta a desocupats sinó també a les empreses a qui se’ls demana que enlloc de demanar uns certs requisits formatius o d’experiència, especifiquin les capacitats que volen per un determinat lloc de treball. Un posicionament que, segons ha assegurat la tècnica d'ocupació Lídia Fernández, es pot aplicar a tot tipus de feina.

Les xifres acumulades en els 5 primers mesos de l’any al Mas les Mates d’Olot assenyalen que han atès a 461 persones noves que buscaven feina i 75 n’han trobat. En xifres globals, l’atur a Olot és d’un 12,42%, el que suposa que hi ha 163 persones menys en comparació amb el maig del 2013. En el global de la Garrotxa, en aquest mateix període la baixada està entorn a les 300 persones.

Des del Mas les Mates assenyalen que el canvi amb abans de la crisi és que ara les empreses s’hi miren més abans d’escollir un treballador. A aquestes 75 persones si han de sumar les 28 que treballaran al nou centre de Mercadona. N’hi ha 6 més que fins ara ja treballaven a centres de l’empresa valenciana. La preselecció entre les 300 persones va deixar una llista de 122 persones d’on s’ha fet la tria final. Un 85% són d’Olot i el 15% restant són de la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum