En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Fosc per gust

El Firalet és fosc perquè així ho volen els seus dissenyadors. L'Ajuntament d'Olot diu que de moment no té intenció de canviar el disseny inicial.
| 23 de desembre de 2013
Fosc per gust

A hores d’ara no hi ha cap intenció de revisar ni la il·luminació ni el disseny del Firalet d’Olot. L’Ajuntament admet que ha rebut queixes per aquests temes però considera que s’ha de respectar el projecte inicial i centra les seves prioritats amb remodelar quan sigui possible el Firal.

Aquesta és la il·luminació "clar de lluna" del Firal en plena època de Nadal.

JORDI ALTESA | El Passeig Ramon Guillamet, conegut popularment com el Firalet, és fosc perquè així ho volien els seus arquitectes. Per ser precisos, en el projecte els arquitectes es refereixen al disseny de la il·luminació de l’espai com a llum “de clar de lluna”. La idea és dels arquitectes Aranda Pigem i Vilalta i es va materialitzar després de 4 anys d’obres i una inversió de 2,1M€. Tot i les queixes que ha rebut, de moment la il·luminació i el disseny es queden igual ja que, segons diu l’alcalde Josep Maria Corominas, volen respectar la voluntat dels dissenyadors. Pel què fa al disseny, Corominas creu que la imatge i les sensacions que desprèn el Firalet canviaran quan els arbres plantats creixin més i no tapin tant els punts de llums. A les crítiques habituals s’hi ha afegit la il·luminació actual, on els llums s’han tornat de diferents colors. En aquest aspecte, Corominas sí que s’ha mostrat obert a parlar de la continuïtat o no d’aquesta proposta en els propers anys.

 

ALTRES PRIORITATS

Entre les prioritats de futur pel centre que destaca Corominas hi ha la reforma del Firal, un espai on admet que la il·luminació sí que ha de ser diferent de la del Firalet. Ho argumenta perquè d’una banda s’hi fan més activitats i de l’altra pels edificis que hi ha que demanen d’una altra il·luminació. La il·luminació “clar de lluna” del projecte del Firalet d’Olot ha provocat, a banda d’alguna ensopegada, que quan es fan fires a aquest espai s’hagin hagut de posar focus especials perquè la gent s’hi vegi. A més, algunes de les 250.000 llambordes de basalt xinès que conformen el seu terra s’han hagut d’anar substituint perquè es trenquen.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum